Yllätyspyörä

Aina löytyy yksi syy enemmän opiskella täällä.

Yllätyspyörä vie sinut matkalle kuopiolaisuuteen ja esittelee sinulle alueen vetonaulat ja vasarat. Kuopion alue on täynnä mahdollisuuksia, joten hyppää tarakalle, niin pääset näkemään aluetta, ihmisiä sekä harrastuksia Yllätyspyörän kyydissä. Sinun ei suinkaan tarvitse pyöräyttää Yllätyspyörää, jotta löytäisit tulevan opiskelukaupunkisi. Tällä pyörällä sen sijaan pääset tutustumaan siihen. Sen jälkeen voit tulla Kuopion alueelle paikan päälle, niin pääset tutustumaan ihan tosissaan ja ihan täysiä.

Jakso 1. Kovaa syöttöä Neulamäessä

Yllätyspyörän molemmat renkaat pitävät sisällään liian vähän ilmaa, mutta lisäksi molempien pyörien pinnojen välissä on onnenpyörät. Nämä pyörät määräävät osallistujien päivän haasteen. Toinen pyöristä määrää paikan, toinen lajin. Kyseessä voi olla vaikkapa lentopalloa Puijon mäkihyppytornissa tai mäkihyppyä liikuntasalissa.

Päivän haasteeseen osaa ottavat savolainen paluumuuttaja, Leijonissakin esiintynyt KalPa-pelaaja, Tuomas “Kisu” Kiiskinen ja Itä-Suomen yliopistossa opiskeleva Henna Minkkinen. Universumin keskipisteessä, eli Mualiman navassa osallistujia vielä naurattaa, kun tarjolla on 100 euron lahjakortit Saanaan. Katso hyytyykö kaksikon hymy, kun kalakukkopilliin vihelletään ja soppaan lisätään savolainen twisti.

Elämä ei ole yhtään niin harmaata, kun siihen lisää savolaisen twistin. Tai saattaa ollakin, sanoisi savolainen. Savolainen twisti on olennainen osa jokaista Yllätyspyörän kilpailua. Opinnot ja elämä Kuopion alueella sen sijaan onnistuvat twistillä tai ilman.

Yllätyspyörän sinulle tarjoavat

Esittelyssä

Itä-Suomen yliopisto

Esittelyssä

Savonia-ammattikorkeakoulu

Esittelyssä

Savon ammattiopisto

Esittelyssä

Ylä-Savon ammattiopisto

Esittelyssä

Kuopion lukiot

Tiesitkö?

Kuopiossa elävät suurimpien kaupunkien onnellisimmat asukkaat.