49940902023_cefdb56de0_o
  Pauliina Ahonen • 09.03.2023

Kokoonnu, kokousta tai järjestä kekkerit – Kuopio ja Tahko kutsuvat kerääntymään yhteen

Kuopio on hyvä kaupunki olla ja elää. Asuvathan Kuopiossa tutkimuksen mukaan suurien kaupunkien onnellisimmat asukkaat. Myös vapaa-ajan ja matkailun kannalta Järvi-Suomen pääkaupunki lähiympäristöineen on ihanteellinen määränpää. Kaunis luonto, kulttuuritarjonta, käyntikohteet ja lukemattomat liikuntalajit houkuttelevat alueelle ihmisiä ympäri maailman kaikkina vuodenaikoina. Mutta tiesitkö, että lomailun lisäksi alueemme palvelee erinomaisesti myös bisnesmatkailijoita sekä muita pieniä sekä isoja ryhmiä, jotka haluavat kokoontua yhteen?

Väljemmille vesille

Kuopion keskeinen sijainti tuo ihmiset helposti yhteen läheltä ja kaukaa. Jos porukassa on ihmisiä ympäri Suomea, on täydellisen luonnollista tavata puolimatkassa. Lisäksi liikenneyhteydet Kuopioon ovat monipuoliset. Lentäen Helsingistä matka taittuu 50 minuutissa ja junalla, bussilla tai omalla autolla 4-5 tunnissa.

Järvien syleilemässä kaupungissa luonto on aina läsnä ja vaikka palvelutasonsa puolesta Kuopio pärjää hyvin isommille kaupungeille, on täällä aina rennompi ja luonnonläheisempi tunnelma. Kaupungin ja luonnon yhteyttä kannattaakin hyödyntää kokoontumispaikan tai oheisohjelman valinnassa. Hauska vaihtoehto on esimerkiksi kokoustaa Kallavedellä seilaten tai nauttia kokouskahvit Puijon tornissa kaupungin yllä järvimaisemaa ihaillen.

Erilaisia kokous- ja kokoontumispaikkoja Kuopiosta ja Tahkolta löytyy runsaasti ja osallistujakapasiteetti mukautuu muutaman hengen tapaamisesta kansainväliseen kongressitapahtumaan. Kokoontumisen tarkoitus ja luonne määrittävät, minne päin kaupunkia kannattaa suunnata. Keskustassa osallistujia palvelevat hotellit, kymmenet laadukkaat ravintolat, ostosmahdollisuudet ja kulttuuritarjonta. Keskustan ulkopuolella tai Tahkolla on lisäksi mahdollisuus majoittua monen tasoisissa mökeissä lisäpalveluineen ja nauttia puhtaasta luonnosta tai jopa maaseutumaisesta tunnelmasta. Metsien ja järvien ympäröimässä kaupungissa on myös tilaa hengähtää. Luonto tarjoaa runsaasti liikunnallisia aktiviteetteja ja kokemisenarvoisia käyntikohteita.

Kompakti ja kaunis kaupunki

Olipa kyseessä pienen tai suuren porukan tapaaminen, on Kuopio juuri oikean kokoinen kaupunki kokoontua yhteen. Kompaktissa Kuopiossa kaikki palvelut ovat lyhyiden välimatkojen päässä ja niitä on runsaasti. Erityinen savolainen vieraanvaraisuus toivottaa ihmiset tervetulleiksi ja varmistaa vierailijoiden viihtyvyyden. Kulttuuri- ja yliopistokaupunkina tunnettu Kuopio erottuu rennolla, mutta huippuosaavalla palvelullaan. Hintatasoltaan Kuopio on erittäin kilpailukykyinen ja monipuolisen tarjontansa ansiosta monenlaisiin kokoontumisiin, tapahtumiin ja juhliin mukautuva. Luonnonläheisyys ihastuttaa niin ystävällisenä palveluna kuin kaupunkia kehystävänä järvi- ja metsämaisemana.

Hyvin suunniteltu kokoontuminen on puoliksi tehty

Kun suunnitteilla on kokous, kongressi, virkistyspäivä, asiakastapahtuma, juhlat tai yhteistyökumppaneiden kestittäminen, kannattaa kääntyä Kuopio Convention Bureaun (KCB) puoleen. KCB tarjoaa yrityksille maksutonta asiantuntija-apua tilaisuuden järjestämiseen. Maksuttomiin palveluihin kuuluvat muun muassa budjetoinnissa, medialle tiedottamisessa, tapahtuma- ja majoitustilojen etsimisessä, kuljetuksissa sekä oheisohjelman suunnittelussa auttaminen. Yrityksesi voi keskittyä ohjelman sisältöön ja puhujavalintoihin, KCB ideoi ja etsii tarvittavat palveluntarjoajat.

Kokoustajan Kuopio lukuina

 • Asukasmäärä: n. 120 246
 • Etäisyys Helsingistä:
  – lentokoneella 50min (lentokenttä 14km Kuopion keskustasta)
  – junalla 5h
  – autolla 4h (390km)
 • Matka ulko-ovelta luontoon: max 500m
 • Kuopion keskustasta Tahkolle: autolla 45min (65km)
 • Alueella on:
  – noin 13 000 majoituspaikkaa hotelleista omarantaiseen mökkiin
  – 2 hiihtokeskusta
  – 5 spata
  – 600 km hiihtolatuja
  – 31 uimarantaa
  – 2 kansallispuistoa
  – 6650 hehtaaria luonnonsuojelualueita
  – 100 nuotiopaikkaa, kotaa, kalamajaa ja laavua

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Kokoustilat

Esittelyssä

Majoitus

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri