Opiskelu

Parhaat vinkit tuleville opiskelijoille ja alueella opiskeleville.
Kolme opiskelijaa istumassa

Opiskelumahdollisuudet Kuopion alueella

Kuopiossa opiskelet juuri sinulle sopivaa opintopolkua ison kaupungin sykkeessä ja aina kalakukon mittaisen lennon päässä luonnosta. Kuopion alue on tunnettu monipuolisesta koulutus- ja opiskelutarjonnastaan. Alueella on lähes 20 lukiota, ammattiopistoja, ammattikorkeakoulu, yliopisto, kesäyliopisto, Pelastusopisto ja konservatorio. Lisäksi Kuopion alueen urheiluakatemia mahdollistaa urheilu-uran ja opiskelun vaivattoman yhdistämisen.

Kuopio on arvostettu hyvinvointi- ja terveysosaamisen huippukaupunki. Muita alueen työllistäviä kärkialoja ovat cleantech, biotalous ja teknologiateollisuus sekä ICT, digitalisaatio ja matkailu.

Oman tiensä valitsijat muuttavat maailmaa. Ensin omaansa ja sitten muiden. Kuopion alueella sinä saat valita tiesi. Valitse vapaus – muuta maailmaa!

Tekemistä ja näkemistä Kuopion alueella

Kuopio on tutkitusti Suomen toiseksi vetovoimaisin kaupunki. Opiskelukaupunkina Kuopio on kaupunki, joka sykkii yötä päivää. Ja jos kaupungin pölyt haluaa karistaa jaloistaan, on Kuopion alueella tekemistä ja näkemistä jokaiseen makuun. Rakastitpa juoruta kahviloissa, kiertää baskeri päässä taidenäyttelyitä, kokea joka solullasi huippu-urheilua, haaveilla keskellä suomalaista luontoa, kuluttaa opintolainasi shoppailuun tai juhlia aamuun asti opiskelijabileissä, niin Kuopion alue on juuri sinulle.

Kuopio-Tahko -alueella on asukasmäärään nähden eniten ravintoloita koko Suomessa, uudistunut Kantti yhdistää modernisti nykyaikaisen kirjaston ja museon, pääsarjatason huippu-urheilua pääsee seuraamaan lähes jokaisessa lajissa ja Kuopion ostoskeskus Matkuksessa löytyy liikkeitä jokaiseen tarpeeseen, sisustustavaratalo Ikeasta lähtien. Lista on niin pitkä, että opiskeluvuodet eivät varmasti käy tylsiksi ja koettavaa riittää vielä opiskelujen jälkeenkin.

Harva kaupunki, jos yksikään, tarjoaa kaiken tämän ilman turhaa matkustelua ja kyytien miettimistä, kaikki on oikeasti lähellä. Mutta mikä parasta, myös liikkuminen kaupungin sisällä ja matkustaminen muualle on tehty täällä aivan typerän helpoksi. Joukkoliikenne toimii, uuden Matkakeskus Portin uumenista lähtee busseja ja junia Suomen jokaiseen kolkkaan ja kesällä lyhyet matkat taittuvat sähköisillä yhteiskäyttöpyörillä ja skuuteilla erittäin kätevästi.

11 syytä asua Kuopion alueella

Lue lisää