Kuopio

Kuopio

Kuopiossa lumoava luonto ja kaupungin kosketus yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla. Vai oletko koskaan aiemmin käyskennellyt koskemattomassa ikimetsässä keskellä kaupungin sykettä? Kuopion erikoisuus on kaupungin keskellä kasvava Puijon aarniometsä, jonka korkein kohta kurkottaa meren pinnasta mitattuna yli 200 metriin. Mäen huipulta matkailijoita moikkaa kaupungin tunnetuin maamerkki, Puijon torni

Kuopiossa kotiovelta luontoon on matkaa pisimmillään vain 500m. Kauniin satamakaupungin pinta-alasta neljännes onkin vettä ja puolet silmänkantamattomiin kohoavaa puhdasta metsämaisemaa. Kuopio on reilulla 10 800 kesämökillään koko Suomen mökkivaltaisin kunta. Ei siis ihme, että alueelle saavutaan vuosittain nauttimaan nimenomaan mökkielämän mukavuudesta. 

Kaupungissa on myös useita viihtyisiä hotelleja, lukemattomia kiinnostavia kulttuurikohteita, komeaa arkkitehtuuria, viehättäviä rännikatuja, korkeatasoisia ravintoloita, kivoja leikkipaikkoja sekä kaunista luontoa. Järvi-Suomen pääkaupungin ydin onkin värikkään kulttuurin, herkullisen ruoan ja kauniin kaupunkiluonnon ansiosta suosittu, ympärivuotinen matkakohde.

Kuopion kauppatorin, tuttavallisemmin Mualiman navan, ympärille levittyvä keskusta-alue on juuri kompaktin kokoinen kävellen tutustuttavaksi. Matkalla kannattaa kuitenkin tutustua myös muista kaupunginosista löytyviin kulttuuri-, liikunta- ja luontokohteisiin, joihin pääsee oman auton lisäksi helposti bussilla ja kesäisin sähköavusteisilla kaupunkipyörillä. Monet kohteet ovat tavoitettavissa myös Kallavettä pitkin laivakyydillä tai omalla veneellä.

Kuopio on järvien ympäröimä luontoäidin suosikki, missä matkailijan tervetulleeksi toivottavat välitön elämänasenne, upeat kokemukset ja olemisen vapaus.

Kuopion tori kesällä
Elo, ilo ja olo

Piäkaupungista päivää!

Kuopiossa on pohdittu viime vuosina paljon hyvää elämää. Siitä se brändin kirkastus lähti ja lopputulema kiteytyi kolmen sanan ralliin: elo, ilo, olo. Elo tarkoittaa laadukasta ja turvallista asumista, palkitsevaa työtä ja koko elämän kattavia palveluja. Ilo elää yhteisöissä, harrastuksissa ja uusissa kokemuksissa. Hyvä olo on leppoisaa asennetta elämään.

Mutta mitä kaikkea muuta Kuopion elo, ilo ja olo tarkoittavat? Ja mitä on tämä puhe piäkaupungista?