Inspiraatio

Löydä tauko arjestasi Järvi-Suomen pääkaupungissa.

37 ideaa koko perheen kaupunkilomaan Kuopiossa

Kuopiossa riittää tekemistä vuoden ympäri ja lyhyiden etäisyyksien ansiosta liikkuminen on helppoa, eivätkä aikataulut kiristele kenenkään hermoja.

Lue lisää
  Marika Ranta-Pere • 23.04.2024

Lasten kanssa kesällä Kuopiossa

Kesäisestä Kuopiosta löytyy monenlaista puuhaa koko perheelle. Nappaa parhaimmat vinkit lasten kanssa lomailuun!

Lue lisää

  Venla Mutanen • 12.06.2023

Uimarannat Kuopiossa

Kuopiossa on monia viihtyisiä, erikokoisia uimarantoja ympäri kaupunkia. Torilta matkaa keskusta-alueen uimarannoille tulee vain reilu kilometri, minkä lisäksi asutusalueilta löytyy lukuisia rantoja. 

Lue lisää

Huvittelua ja hyvää energiaa

Hauskanpito on helpoin keino irrottautua arjesta. Kuopiossa vietetty vauhdikas loma, joka on täynnä tekemistä, naurua, aktiviteetteja, jännitystä, pelejä sekä huvittelua leffassa, leikkipuistossa ja liikuntapaikoissa jää mieleen pitkäksi aikaa.

Lue lisää
  Pauliina Ahonen • 02.05.2024

Kävelykierros kauniissa Kuopiossa

Kuopion keskusta-alue on juuri kompaktin kokoinen tutustuttavaksi kävellen. Niinpä keskustassa yöpyvän matkailijan kannattaa sujauttaa jalkaansa kävelykengät ja tehdä pieni kaupunkikierros.

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 02.03.2023

Luontokuvaajan jalanjäljillä

Tutkimusten mukaan luonnon erityinen elvyttävä vaikutus on tavoitettavissa myös luontokuvia katselemalla. Kuvat rauhoittavat, nostavat vireystilaa ja auttavat ammentamaan mentaalista elinvoimaa. Kuvaajalle luontokokemus kameran takana on aina ainutkertainen. Jokainen kuvaushetki on merkityksellinen ja jää mieleen.

Lue lisää

Säpinää cityssä

Kuopiossa cityelämä on täynnä shoppailua, cocktaileja, irrottelua, tapahtumia, säpinää, näyttelyitä, pikkuhemmottelua, kaupungin valoja, kuplivaa mieltä ja juomaa sekä ihmisvilinää.

Lue lisää

Luontonautiskelu

Kuopiossa loma luonnon äärellä koostuu mökkeilystä, retkeilystä, veneilystä, metsäkylvyistä, meditoinnista ja voiman ammentamisesta luonnonperinnöstä.

Lue lisää
  Pauliina Ahonen • 04.03.2023

Mitä sauna meille merkitsee?

Meille suomalaisille sauna ei ole vain hukkaneliöitä pohjapiirustuksessa, vaan pyhä paikka, terapiamuoto, viikon kohokohta ja elämän eliksiiri.

Lue lisää

  Kirsi S. • 29.06.2020

Erään purjeveneen gastin tarina

Niinhän sitä sanotaan, että perillä ollaan, kun köydet irtoaa laiturista. Matkan päämäärä ei olekaan tarkoitus vaan matkanteko.

Lue lisää

  Venla Mutanen • 10.07.2023

Ulkokuntosalit Kuopiossa

Kuopion monipuolisiin urheilumahdollisuuksiin sisältyy ympäri kaupunkia sijaitsevat ulkokuntosalit. Ulkokuntosalit ovat kaikille käyttäjille avoimia ja ilmaisia.

Lue lisää

  Venla Mutanen • 06.02.2024

Top 5 vinkit kulttuurinnälkäisille Kuopiossa

Kuopion monipuolinen, laadukas kulttuuritarjonta kutsuu tutustumaan – katso top 5 vinkkimme kulttuurinnälkäisille ja tule nauttimaan!

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 19.07.2023

Lupa lähteä luontoon on jokaisenoikeus

Suomi on harvaan asuttu maa, jonka vaihteleva, upea luonto tarjoaa elinympäristön ja kodin noin 45 000 eliölajille, ihminen mukaan luettuna. Jotta kaunis kotimaamme säilyy yhtä upeana ja jotta saisimme kaikki nauttia siitä tasapuolisesti, on Suomessa käytössä jokaisenoikeudet, jotka mahdollistavat vapaan, toisemme huomioivan luonnossa toimimisen ja liikkumisen.

Lue lisää
  Pauliina Ahonen • 09.03.2023

Koko perheen mökkiloma on osa suomalaista kulttuuriperimää

Kuopio on reilulla 10 800 kesämökillään koko Suomen mökkivaltaisin kunta. Ei siis ihme, että alueella kesälomiaan viettäneillä on muistoja nimenomaan mökkielämän mukavuudesta.

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 16.01.2023

Kolme helppoa tapaa vahvistaa omaa luontoyhteyttä

Tutkimukset osoittavat, että luonnolla on merkittävä vaikutus hyvinvointiimme. Mutta miksi luontoyhteys katoaa ja voiko sen löytää uudelleen?

Lue lisää
  Pauliina Ahonen • 07.03.2023

Kotimaanmatkailua ja viiden tähden leirintäalue-elämää

Verkkaisia aamuja, leppoisaa oleskelua ja kiireetöntä nautiskelua luonnon keskellä, silti palvelujen äärellä. Leirintäalue-elämä on antoisaa ja sen hienous piilee pitkälti siinä, että omasta lomastaan voi rakentaa juuri sellaisen kuin itse haluaa.

Lue lisää
  Pauliina Ahonen • 09.03.2023

Kokoonnu, kokousta tai järjestä kekkerit – Kuopio ja Tahko kutsuvat kerääntymään yhteen

Kaunis luonto, kulttuuritarjonta, käyntikohteet ja lukemattomat liikuntalajit houkuttelevat alueelle ihmisiä ympäri maailman kaikkina vuodenaikoina. Mutta tiesitkö, että lomailun lisäksi alueemme palvelee erinomaisesti myös bisnesmatkailijoita sekä muita pieniä sekä isoja ryhmiä, jotka haluavat kokoontua yhteen?

Lue lisää
  Pauliina Ahonen • 28.02.2023

Kuopion kalliot ja kukkulat – vankka perusta kotiseuturakkaudelle

Kotiseuturakkaus koostuu monesta tekijästä, joista – erityisesti Kuopiossa – yksi tärkeimmistä lienee luontoarvot.

Lue lisää
  Jesse Kettunen • 08.03.2023

Kansallisessa kaupunkipuistossa luonto ja kulttuuri kohtaavat

Kuopion kansallinen kaupunkipuisto rakentuu Kuopion kaupungin helmistä. Ihmisille tärkeät paikat, joissa rakennettu kulttuuriympäristö ja kaupunkiluonto kohtaavat, muodostavat kansallisen kaupunkipuiston.

Lue lisää
  Pauliina Ahonen • 09.03.2023

Kevät palauttaa valon ja värit

Mielen kevätsiivous auttaa raivaamaan tilaa hyville asioille. Kuusi vinkkiä mielen kevätsiivoukseen.

Lue lisää
  Emma K • 21.08.2020

Veden alla

Kuopion uusi uimahalli on saavuttanut valtavan suosion paikallisten uimareiden keskuudessa. Lue tyytyväisen asiakkaan kokemus.

Lue lisää
  Jesse Kettunen • 03.04.2024

Ranta- ja kesäterassit Kuopiossa

Kesän saapuessa Kuopioon avautuvat myös ravintoloiden terassit. Tarjontaa löytyy laidasta laitaan ja ulkoilmasta pääsee nauttimaan niin maukkaiden aterioiden kuin kylmien juomien äärellä lukuisissa eri ravintoloissa.

Lue lisää

  Marika Ranta-Pere • 12.10.2023

Mitä tehdä talvella Kuopiossa lasten kanssa?

Lomalla lasten kanssa Kuopiossa? Talvinen Kuopio tarjoaa huikean hauskaa tekemistä ja näkemistä kaikenikäisille!

Lue lisää

  Marika Ranta-Pere • 27.10.2023

Parhaat mäenlaskupaikat Kuopiossa

Mäenlasku on helppoa, hauskaa ja lähes kaikille sopivaa talvista ulkoilua. Listasimme kuopiolaisten suosikkipulkkamäet.

Lue lisää

  Venla Mutanen • 20.07.2023

Top 8 Instagram-lokaatiot Kuopiossa

Kauniissa Kuopiossa on lukuisia upeita kuvauskohteita, jotka kelpaavat vaativammankin instagrammaajan feediin. Vuodenajat tuovat mukavaa vaihtelua maisemiin, joten näissä kelpaa kiertää vaikka jokaisena vuodenaikana.

Lue lisää