Kokemukset ja vinkit

Kokemuksia ja vinkkejä Kuopion alueella opiskeluun

Opiskelijaelämä on usein elämänvaihe, jolloin kaikki on uutta, jännittävää ja jopa stressaavaa. Olemme koonneet kokemuksia, vinkkejä, ura- ja opiskelijatarinoita sekä paljon muuta artikkeleiksi, jotta voisit mahdollisimman huoletta aloittaa opiskelusi Kuopion alueella. Voit myös opiskeluiden aikana palata katsomaan näitä kirjoituksia aina, kun mieleesi hiipii ajatus, että mitäs ihmettä minä tekisin? Sillä tuo kysymys on myös olennainen osa opiskeluja.

  Kalle Saarela • 01.11.2023

Tahkofest 2024 – talven vauhdikkain opiskelijatapahtuma Tahkolla

Talven vauhdikkain opiskelijatapahtuma Tahkofest järjestetään Tahkolla 26.-28.1.2024.

Lue lisää

  Kalle Saarela • 30.10.2023

10 + 4 keikkapaikkaa ja festivaalia Kuopion alueella

Urbaani Kuopio tarjoaa monipuolisen kattauksen keikkoja ja festivaaleja kevyestä raskaaseen ja modernista klassiseen. Tässä 10+4 keikkapaikkaa ja festivaalia Kuopion alueella.

Lue lisää

  Jesse Kettunen • 28.06.2023

25 syytä rakastua Kuopion alueeseen

Itä-Suomen pääkaupunki Kuopio on ainutlaatuinen yhdistelmä puhdasta luontoa, monipuolisia aktiviteetteja, värikästä kaupunkielämää ja tasokasta ravintola- sekä kulttuuritarjontaa. Jos et vielä ole rakastunut alueeseen, niin lue nämä 25 syytä ja rakastu jo!

Lue lisää

  Kalle Saarela • 24.08.2023

17 vinkkiä opiskelijan muuttoon – muuttajan muistilista

Muuttohärdelli saa pyörälle niin ensikertalaisen kuin kokeneen konkarinkin pään. Tässä artikkelissa listaamme 17 vinkkiä opiskelijan muuttoon.

Lue lisää
  Kalle Saarela • 15.06.2023

10 suosituinta opiskelijoiden asuinaluetta Kuopiossa

Yli 10 000 opiskelijan kotikaupunki Kuopio tarjoaa monipuolisten opiskelumahdollisuuksien ja vilkkaan opiskelijakulttuurin ohella asumisvaihtoehtoja laidasta laitaan. Tässä artikkelissa esittelemme 10 suosituinta opiskelijoiden asuinaluetta Kuopiossa.

Lue lisää

  vieraileva kirjoittaja • 13.04.2022

11 syytä asua Kuopion alueella

Itä-Suomen pääkaupunki Kuopio on innostava paikka opiskella ja elää. Jatkuvasti kehittyvänä kaupunkina Kuopio tarjoaa jokaiselle jotakin riippumatta siitä, oletko kiinnostunut kaupungin vilinästä vai maaseudun rauhasta. Tässä siis muutamia syitä, jotka tekevät Kuopiosta harkitsemisen arvoisen vaihtoehdon opiskelukaupungiksesi.

Lue lisää

  Jesse Kettunen • 07.10.2022

Kauppakadun Impro – Tapahtuma, joka täytyy kokea

Kuopiossa järjestettävä Kauppakadun Improbatur eli tuttavallisemmin Kauppakadun Impro järjestettiin ensimmäistä kertaa poikkeusolojen jälkeen. Yli 1000 opiskelijaa vuosittain juhlimaan ja rasteja kiertämään keräävä Kauppakadun Impro on järjestetty jo vuodesta 2006 lähtien.

Lue lisää

  vieraileva kirjoittaja • 14.12.2020

Unelmia ja metallihommia Savon ammattiopistossa

Kuopiolaisen Joni Laittin veri veti isän jalanjäljissä metallialalle. Vuoden opiskelun jälkeen edessä siintelee jo työpaikka korutehdas Saurumilla.

Lue lisää

  vieraileva kirjoittaja • 29.06.2023

Kaupunkikotia rakentamassa

Ammattiurheilija Ilkka Herola hankki Kuopiosta tontin, jolle ollaan rakentamassa kaupunkikotia yhdessä YSAOn maanrakennusalan opiskelijoiden kanssa.

Lue lisää
  vieraileva kirjoittaja • 14.12.2020

Aina löytyy yksi syy enemmän opiskella täällä

Uudet asiat jännittävät aina, mutta Pohjois-Savossa laskeutuminen opiskelijaelämään on pehmeää kuin Kallaveden rantahiekka tai Tahkon puuterilumi.

Lue lisää

  vieraileva kirjoittaja • 14.12.2020

Haaveista totta Itä-Suomen yliopistossa

Helsingissä varttunut Nina Vuori opiskelee toista vuotta farmasiaa Itä-Suomen yliopistossa. Unelmien ala toi naisen Kuopioon.

Lue lisää

Esittelyssä

Syö ja juo

Esittelyssä

Näe ja koe

Esittelyssä

Aktiviteetit

Esittelyssä

Ruokaravintolat

Esittelyssä

Suunnittele matkasi

Esittelyssä

Säpinää cityssä