Näe ja koe

Toivottua tekemistä koko perheelle ja koettavaa kaikille aisteille.

Näe ja koe Kuopiossa & Tahkolla

Pohjois-Savon puhdas luonto järvineen ja metsineen, Suomen neljänneksi suurin laskettelukeskus, persoonalliset käyntikohteet, värikkäät tapahtumat, monipuoliset kylpylät, aktiviteetit, ostospaikat, nähtävyydet sekä maankuulu kulttuurielämä antavat ehtymättömästi elämyksiä.

Kuopiossa yhdistyvät kaunis luonto ja kaupunkimaisema. Kallavedellä sisävesiristeilyt, melonta, suppailu ja vesijetteily vaihtuvat talvisin luisteluun ja potkukelkkailuun. Myös helposti saavutettavia hiihtolatuja ja ulkoilureittejä kaupunkialueella on satoja kilometrejä. Kuopion museot, teatterit, taidenäyttelyt, konsertit, tanssit ja muut tapahtumat viihdyttävät vierailijoita ympäri vuoden.

Tahkon matkailukeskus rinteineen on alle tunnin ajomatkan päässä Kuopion keskustasta. Laskettelun ja hiihtämisen lisäksi aktiivilomailijaa houkuttavat retkeily, maastopyöräily, moottorikelkkailu, jääkarting sekä kesällä esimerkiksi golf, suppailu, melonta, frisbeegolf ja kalastus. Värikkäät tapahtumat, huippuesiintyjät, maankuulu after ski sekä lapsille suunnatut ohjelmat tekevät Tahkosta koko perheen suosikkikohteen kaikkina vuodenaikoina.

Löydä loman toivotuimmat tekemiset suosikkiharrasteidesi joukosta tai sukella ikimuistoiseen seikkailuun uusien elämysten pariin!

Näe ja koe kesä

Lumoudu lähialueista

Kuopion ja Tahkon lisäksi monipuolista koettavaa löytyy myös lähialueilta kuten esimerkiksi Leppävirralta, Maaningalta, Juankoskelta, Rautavaaralta ja Iisalmen seudulta. Pistäydy päiväseltään tai viivy pidemmän aikaan – koe upeat luontokohteet, värikkäät tapahtumat ja historialliset nähtävyydet omaan tahtiisi.

Matkailijoiden ja paikallisten suosikkikohteita ovat muun muassa Leppävirran Muumi Jääluola ja Orinoron rotko, Etelä-Konneveden kansallispuisto, Maaningan Korkeakoski retkeilyreitteineen, Väisälänmäki Lapinlahdella, Pisan retkeilyalue näköalatorneineen, Tiilikkajärven kansallispuisto Rautavaaran kupeessa, Sonkajärven Jyrkänkoski vaellusreitteineen, Metsäkartanon monipuoliset luontoaktiviteetit sekä lukemattomat muut idylliset paikat.

Monipäiväiset vaellukset, päiväretket, nuotion äärellä evästely, sienestys ja marjastus sekä monet ilmaiset luonnon nähtävyydet ovat kaikkien ulottuvilla ja sopivat hotelliyöpyjänkin ohjelmaan.

Suosituimmat juuri nyt