Syö ja juo

Kaikki luontoäidin suosikkimaut pelloilta, metsistä ja järvistä.

Vesi kielellä, ilomielellä

Löydä Kuopion, Tahkon ja koko Savon alueen parhaat ruokaravintolat, yöelämän helmet, kahvilat, kuppilat, panimot, rinneravintolat sekä ruokatapahtumat ja heittäydy makuelämysten vietäväksi.

Perinteisten lounas- ja illallispaikkojen lisäksi ruokailla voi myös hieman erikoisemmissa paikoissa, kuten vaikkapa Kallaveden aalloilla risteillen, 70 metrin korkeudessa auringonlaskusta lumoutuneena, aidon tukkilaiskämpän tunnelmissa haitarimusiikin säestyksellä tai rinteiden huipulla maisemia ihastellen.

Tunnelmalliset kahvilat ovat loistavia pysähtymispaikkoja shoppailu- tai ulkoilupäivän lomassa. Keskustan ja kauppakeskusten kahviloissa on mukava seurata värikästä ihmisvilinää paikallisia herkkuja maistellen.

Syö ja juo

Ruokatapahtumien runsas kirjo

Tasokkaan ruuan, persoonallisten ravintoloiden, huippuviihteen ja leppoisan palvelun lisäksi alueemme on tunnettu myös värikkäistä ruokatapahtumistaan.

Tapahtumista suurin, Kuopio Wine Festival kokoaa Kuopion Matkustajasatamaan vuosittain jopa 35 000 hyvän ruuan, viinin ja musiikin ystävää. Satamaan kokoonnutaan myös syksyisen Kallaryssäyksen merkeissä. Mualiman Navan eli Kuopion torin ympäristöä värittävät muun muassa Street Kuopio Food Festival, Elonkorjuujuhlat, SATOA Kuopio Food Festival sekä Kansainväliset suurmarkkinat.

Ruuan ja juoman juhlaa tarjoilee myös Tahkolla järjestettävä, jokasyksyinen Tahko Oktoberfest, joka kokoaa alueelle tuhansia baijerilaistunnelmasta, livemusiikista ja makuelämyksistä nauttivia juhlijoita.

Juhlien järjestäminen on helppoa

Koko Järvi-Suomen alue on aarreaitta myös juhlia suunnitteleville. Päivittäin avoinna olevien ravintoloiden lisäksi alueella on kymmeniä persoonallisia tilausravintolana toimivia juhlapaikkoja, jotka soveltuvat perhejuhlien lisäksi erinomaisesti myös esimerkiksi yritystilaisuuksiin tai ystäväporukan kokoontumisiin.  Saatavilla on myös catering -palveluita, joten tarjoilut ja useimmiten myös tarjoiluapua on tilattavissa niin vuokramökeille, yrityksen tiloihin kuin luonnossa ruokailua vartenkin.

Tahko

Syö ja juo

Persoonallisia puitteita, herkullisia hetkiä ja viihteen eri vivahteita afterskistä livemusiikkielämyksiin Tahkolla!

Lue lisää