Sijainti ja kulkuyhteydet

Lennä, autoile, hyppää junaan tai seilaa satamaan.

Kulkuyhteydet

Keskellä Suomea sijaitsevaan Kuopioon on helppo tulla niin lentäen, junalla kuin autollakin – ja jopa vesiteitse Suomenlahdelta saakka. Tervetuloa Järvi-Suomen sydämeen!

Lentäen perille

Kuopion lentokentälle on alle tunnin mittainen yhteys Helsinki-Vantaan lentokentältä. Lentoasemalta Kuopion keskustaan (14km) pääsee sujuvasti paikallisliikenteen bussilla tai hyppäämällä taksiin kentän taksitolpalta, mutta varsinkin ryhmien on suositeltavaa varata taksi tai pikkubussi etukäteen. Alle tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalle Tahkolle pääsee lentokentältä kätevimmin etukäteen tilattavilla, kiinteähintaisilla kuljetuksilla.

Hyppää junaan tai bussiin

Kuopion rautatieasema sijaitsee aivan kaupungin keskustassa ja junia kulkee runsaasti sekä etelästä että pohjoisesta. Helsingistä perille pääsee noin neljässä tunnissa. Etelästä Turun suunnalta Kuopioon pääsee Tampereen ja Jyväskylän kautta ja pohjoisesta raiteet tuovat Kuopioon muun muassa Rovaniemeltä Oulun ja Iisalmen kautta.

Kuopion linja-autoasema sijaitsee Kuopion uudessa Matkakeskus Portissa. Matkakeskuksesta löytyvät viihtyisät odotustilat sekä palveluita joukkoliikenteen matkustajille.

Kuopion pohjoispuolella sijaitseva Siilinjärven rautatieasema vie noin 20 km lähemmäksi Tahkon matkailualuetta, jonne jatkoyhteys sujuu kätevimmin ennakkoon tilattavalla kimppataksilla tai bussilla.

Ota alle auto tai moottoripyörä

Automatka Helsingistä Kuopioon kestää noin viisi tuntia ja matka taittuu sujuvasti Suomea halkaisevaa valtatie 5:ta pitkin. Motoristeille sopivia reittejä Savossa on rajattomasti ja kesäiset, maalais- ja rantamaisemissa kiemurtelevat mutkatiet ohjaavat ohikulkijoita nauttimaan matkasta.

Paikallisliikenne

Kuopion paikallisliikenteen bussitsähköavusteiset Vilkku -fillarit, kesäiset kaupunkijunat ja lähialueen linjaliikenne varmistavat sujuvan liikkumisen ympäri aluetta. Kesäaikaan Kuopiossa pääsee liikkumaan myös vesiteitse, sillä M/S Princess Anne ajaa heinäkuussa matkustajasatamasta Rauhalahteen.

Tahko–Nilsiä -väliä liikennöi talvisin kaikille ilmainen Skibussi, joka luo lisää yhteyksiä myös Kuopion ja Tahkon välille. Kuopion ja Nilsiän sekä Tahkon välillä kulkee paikallisliikenteen linja 61.

Kuopion paikallisliikenteen bussit

Katso reitit ja aikataulut.

Vilkku-kaupunkipyörät Kuopiossa

Sähköavusteiset Vilkku-kaupunkipyörät

Kaupunkipyörät ovat käytössä kesäkaudella.

Tahkolle kulkeminen julkisilla

Tahkolle pääsee näppärästi Kuopion paikallisliikenteen bussilla numero 61.

Tahko Skibus

Tahkon maksuton Skibussi talvikaudella

Skibus liikennöi joulukuusta 2024 huhtikuuhun 2025, aikataulut julkaistaan syksyllä