Kulttuuri ja käyntikohteet

Koettavaa kaikille aisteille.

Nähtävyydet, kulttuuri ja käyntikohteet

Järvi-Suomen pääkaupungin mielenkiintoiset käyntikohteet sekä kulttuurielämykset lumoavat läpi vuoden. Löydä museot, teatterit, luonnon nähtävyydet, opastetut kävelykierrokset, historialliset kohteet ja loman näyttävimmät näkymät ja seikkaile mielesi mukaan.

Luontokohteet

Luonnon omat nähtävyydet muuttavat muotoaan neljän eri vuodenajan mukaisesti – raikasta ilmaa, koskematonta metsää, välkehtivää vettä ja luonnon muokkaamia erikoisuuksia on kaikkialla. Kesäinen vehreys vaihtuu värien kirjoon syksyllä ja talvinen lumipeite muokkaa maiseman satumaisen valkoiseksi. Vaikka lomallaan majoittuisi kaupungin ydinkeskustassa, on luonto aina enintään lyhyen kävelymatkan päässä.

Maisemat avautuvat upeasti Kuopion Puijon mäellä sijaitsevasta tornista, Tahkonrinteiden huipulta ja retkeilyalueiden näköalapaikoilta – sekä tietenkin vesiltä käsin, kesällä risteillen ja talvisin jäällä liikkuen. Yhtenä Kuopion erikoisuuksista onkin jokatalvinen luonnonjäälle avattava usean kilometrin mittainen luistelurata, joka on ilmaiseksi kaikkien käytettävissä.

Kulttuuri ja käyntikohteet Kuopiossa ja Tahkolla

Tapahtumat ja kaupunkikulttuuri

Kaupungin kulttuuri-, ruoka- ja urheilutapahtumat sekä festivaalit värittävät katukuvaa varsinkin kesäisin ja alueen museot tarjoavat vaihtoehtoja niin historiasta kiinnostuneille kuin nykytaiteenkin ystäville. Tutustu teattereiden värikkääseen tarjontaan sekä musiikkielämyksiin, joita tarjoillaan niin konserttisaleissa kuin katujen varsillakin. Vieraile eläinpuistoissa, kuuntele Kallaveden tarinaa risteillen, heittäydy perinnetunnelmiin tukkilaisillassa tai kokeile vaikkapa näitä kaikkia!

Tahko

Käyntikohteet ja nähtävyydet

Tahkon suosituimpia nähtävyyksiä lienevät Tahkon huipulta avautuvat kuvankauniit maisemat ja lukuisat luonnon käyntikohteet, mutta alueelta löytyy paljon muutakin mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa.

Lue lisää