Vastuullisuus

Matkalla vastuullisempaan tulevaisuuteen

Kauniin ja vaihtelevan järvimaiseman syleilemä alueemme on jo lähtökohtaisesti erinomainen ympäristö kestävän matkailun toteuttamiseen. Alueestamme on helppo iloita vastuullisesti luonnon äärellä aikaa viettäen ja sen antimista nauttien.

Kuitenkin vastuullisuus pidemmällä aikavälillä vaatii suunnitelmallisia ympäristöä kunnioittavia sekä hoivaavia toimia, erityisesti paikallisilta ihmisiltä ja yrityksiltä. Lisäksi on huomioitava myös taloudellinen sekä sosiokulttuurinen aspekti. Näiden vaaliminen edistämällä vastuullista matkailua ei ole vain trendi ja etuoikeus, vaan uusi normi ja välttämättömyys.

Vinkkejä vastuulliseen lomailuun

Vastuullinen loma alkaa jo kotoa, jossa lähtiessäsi sammutat sähkölaitteet, lasket huonelämpötilaa, pienennät kylpyhuoneiden lattialämmitystä ja suljet tuuletusikkunat. Siirtymissä pienennät hiilijalanjälkeäsi suosimalla vihreämpiä matkustusmuotoja kuten junaa ja oman auton sijaan bussia. Myös kimppakyyti on parempi tapa taittaa matkaa kuin monella henkilöautolla kohteeseen kurvaaminen. Tahkolla liikut paikan päällä kätevästi alueen omalla Skibussilla tai lyhyiden välimatkojen ansiosta mukavasti kävellen sekä pyöräillen.

Kuluta matkakohteessa energiaa vain tarpeesi mukaan. Sammuta turhat valot, lämmitä saunaa vain tarvittavan ajan, älä jätä ikkunoita auki pitkäksi aikaa ja pidä turhista sähkölaitteista virta pois päältä. Kierrättämällä jätteesi oikein säästät sekä luonnonvaroja että energiaa. Luonnossa liikkuessasi arvosta puhdasta ympäristöämme, äläkä jätä jälkeesi roskia. Luontoon kuuluvat jäljiltäsi vain retkeily- ja lumikenkien sekä suksien painaumat. Jos huomaat hangilla tai sammalilla ylimääräistä tavaraa, tuomalla sen kierrätykseen teet arvokkaan ympäristöteon.

Voit itse valita matkallasi tuotteita sekä palveluita, jotka toteuttavat ekologisen, sosiaalisen, kulttuurisen ja taloudellisen kestävän kehityksen periaatteita.

Vastuullisuus

Sustainable Tahko

Tahko on vastuullinen matkakohde

Sustainable Travel Finland on Visit Finlandin kehittämä kestävän matkailun ohjelma. Ohjelman tavoitteena on tarjota matkailuyrityksille ja -destinaatioille kestävän matkailun kehittämismalli, jolla helpotetaan vastuullisten toimintatapojen omaksumista ja niistä viestimistä.

Toukokuussa 2023 Tahko saavutti Sustainable Travel Finland -destinaatiomerkin ensimmäisenä matkailukeskuksena Suomessa.

Lue lisää