Lifestyle

Tapahtumarikasta elämää opiskelijalle

Kuopion alue on tunnettu postikorttimaisen kauniista maisemistaan, luonnon välittömästä läheisyydestä ja vilkkaasta joka kesäisestä lomaliikenteestään. Moni ei kuitenkaan tiedä, miten sähäkkää ja toiminnantäyteistä kaupunkielämää alueella voi viettää. Kuopion alueelta löytyy leppoisan elämästä nautiskelun lisäksi elämäntyyli, jota voi elää ja hengittää yötä päivää. Lisäksi Tahkolta löytyy virikkeitä aktiiviseen elämäntapaan tai vaihtoehtoisesti mökkejä ja ravintoloita villimpään menoon.

Harva kaupunki ja alue, jos yksikään, tarjoaa kaiken tämän ilman turhaa matkustelua ja kyytien miettimistä, kaikki on oikeasti lähellä. Mutta mikä parasta, myös liikkuminen kaupungin sisällä ja matkustaminen muualle on tehty täällä aivan typerän helpoksi. Joukkoliikenne toimii, uuden Matkakeskus Portin uumenista lähtee busseja ja junia Suomen jokaiseen kolkkaan ja kesällä lyhyet matkat taittuvat sähköisillä yhteiskäyttöpyörillä ja skuuteilla erittäin kätevästi.

Tahkon portaat, perhe portaissa. Tahko Stairs.

Paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia

Kuopion alueen harrastusmahdollisuudet on viilattu minttiin, olipa kyse melkeinpä mistä lajista tahansa. Ei-niin-tunnetuista harrastuksista alueelta löytyy muun muassa skeittausta, frisbeegolfia, katutaitelua niin tanssimisen kuin street artin myötä sekä esimerkiksi akrojoogaa ja padelia.

Perinteisemmissä lajeissa Kuopion alue on sekä harrastusten että penkkiurheilun kannalta yksi Suomen parhaista. Joukkueurheilussa on tarjolla huippu-urheilua maan pääsarjatasolla lähes kaikissa lajeissa, esimerkiksi jalkapallossa, jääkiekossa, lentopallossa ja jenkkifutiksessa.

Uniikkeja tapahtumia ja kulttuuria

Live-tapahtumissa saa nautiskella Suomen uniikeinta kattausta läpi koko vuoden. Tarjontaa löytyy Iisalmen Oluset -festarista Kuopiorockiin. Talvisin Tahkolla voi päivällä nauttia käytännössä kaikista talviaktiviteeteista ja iltaisin ravintoloista löytyy ruotsinlaivoihin verrattavissa olevat meiningit. Lisäksi esimerkiksi Kuopio Tanssii ja Soi, Kuopio Wine Festival, Finland Ice Marathon, Osuma Weekend, Kuopion Komediafestivaali ja ANTI-festivaali täydentävät kalenterin pikaisesti, mikäli tapahtumat ovat sinun kakkupalasesi.

Kulttuurista ja taiteesta voi nauttia Kuopion alueella juuri niin paljon kuin itselle sopii. ITAK-näyttämöllä, tuttavallisemmin Sotkulla, on tarjolla muun muassa nykytanssiesityksiä, kansainvälisiä esitysvierailuja sekä reivejä, joita erilaiset yhdistykset järjestävät. Tarjolla on perinteisiä museoita sekä Kantti, joka yhdistää kirjaston ja museon toimivaksi kokonaisuudeksi ja jonka tunnelmaa voi aistia vaikka istumalla koko päivän Kantin kahvilassa.

Kaiken kaikkiaan alue on täynnä erilaista nähtävää ja koettavaa, jotka saavat hengen salpautumaan ja sinut tuntemaan olosi siltä, kuin olisit löytänyt oman paikkasi.

Kuopio Wine Festival

Piäkaupunki Kallaveden äärellä

Täällä oppinsa elämään ovat saaneet muun muassa Iivo Niskanen, Jenni Vartiainen, Rene Rinnekangas, Pessa, Olli Herman ja myös Minna Canth. Suomen kaikkien aikojen tennistähden, Jarkko Niemisen, mukaan Suomen kauneimmat tenniskentät Kallaveden äärellä saavat kesäisin ihmisen tuntemaan kuin olisi ulkomailla. Tätä mielikuvaa vahvistaa Väinölänniemellä sijaitsevat maailman pohjoisimmat palmut.

Täällä on tori keskellä kaikkea ja Kauppakatu täynnä ravintoloita ja baareja. Täällä ihmisellä riittää tekemistä opiskelujen aikana ja niiden jälkeen.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Säpinää cityssä

Esittelyssä

Huvittelua ja hyvää energiaa

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri

Esittelyssä

Aktiviteetit

Esittelyssä

Inspiraatio

Esittelyssä

Syö ja juo

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user kuopiotahko.