Urheiluviihde

Parasta paikan päällä.

Live-urheilua Kuopion alueella

Urheilu on parasta paikan päällä, ja Kuopion alueella urheiluviihteen tarjonta on poikkeuksellisen monipuolinen. Huippu-urheilun seuraaminen ja katsomossa jännittäminen ovat parhaimmillaan tunneskaalojen vuoristorata, joka ei jätä yhtäkään katsojaa kylmäksi.

Hermoja raastavaa jännittämistä, hetkessä elämistä, adrenaliiniryöppyjä ja yhteisöllistä kannattamista. Kun koko katsomo seisoo omiensa takana, saa se aikaan kylmiä väreitä. Ihmiset, joita et tunne etukäteen, juhlivat voittoja kanssasi ja tappion hetkellä pyritte nostamaan toistenne leuat rinnasta. Kuopion alueella tätä herkkua löytyy lähes jokaisesta lajista, Niiralan Montusta Väinölänniemen Stadionille ja keskuskentältä koko Savoon.

Aimo harppauksin kehittynyt kuopiolainen katsomokulttuuri imaisee jäyhemmänkin urheiluturistin mukaansa ja huippu-urheilu paikan päällä on kokemisen arvoinen aktiviteetti myös paikallisille. Urheilun intohimoinen seuraaminen tarjoaa tunnetiloja, joihin jää koukkuun.

Kuopion katsomoissa saa antautua tunnelmaan ja antaa tunteiden näkyä. Jokainen laji on luonteeltaan erilainen, mutta jokainen niistä saa aikaan fiiliksen, jonka vain urheilu voi antaa. Siksi se täytyy kokea paikan päällä.

Tule paikalle ja rakastu lajiin.

Kuopion urheilujoukkueet ja -seurat

KalPa

Kuopiolainen KalPa on SM-liigaseura, joka on pitkän historiansa aikana tarjonnut kansalle mieleenpainuvia otteluita sekä henkeäsalpaavia yksilöitä, jotka ovat näyttäneet maailmalla, miten jääkiekkoa pelataan. Viimeisimpänä mallia ovat näyttäneet mm. entiset KalPa-pelaajat; Olympia- ja MM-kultamitalisti Teemu Hartikainen sekä Stanley Cup -voittaja Artturi Lehkonen.

Tule seuraamaan SM-liigan huippuotteluita Kuopiossa!

KalPa Hockey
KuPS, Veikkausliiga ottelut Kuopiossa

Kuopion Palloseura KuPS

Perinteikäs jalkapalloseura KuPS on toiminut yli 100 vuoden ajan. Kuopion Palloseuran miesten joukkue on pelannut Veikkausliigassa yhtäjaksoisesti vuodesta 2008 saakka. Myös naisten edustusjoukkue on ansainnut menestystä, esimerkiksi voittamalla sekä Suomen mestaruuden että naisten Suomen cupin vuonna 2023.

Tule seuraamaan Veikkausliigaa Väre Areenalle! Talven kotiottelut pelataan Lippumäen ylipainehallissa.

Kuopio Steelers

Hallitseva Vaahteraliigan mestari Kuopio Steelers on juurruttanut voittamisen kulttuurin ja amerikkalaisen jalkapallon isosti Kuopioon. Vänärillä kotipelinsä pelaava Steelers on nykyään Vaahteraliigan kestosuosikki ja tarjoaa Suomen parhaimpia jenkkifutisotteluita paikan päällä katsottuna. Väinölänniemen Stadionilla ei tunnetta puutu, kun hallitseva mestari pyrkii pitämään kiinni tittelistään.

Tule seuraamaan Vaahteraliigaa Väinölänniemelle!

Steelers

Puijon Pesis

Pesäpallo on enemmän kuin pelkkä urheilulaji – se on osa Suomen kulttuuria ja perinnettä, joka yhdistää ihmisiä ympäri maata. Kuopion paikalliset pesäpalloseurat Puijon Pesis ja Puijottaret täyttävät kotiotteluissaan Osuma Areenan innokkaista kannattajista seuraamaan viihdyttävää ykköspesistä.

Tule seuraamaan huippupesistä Osuma Areenalle! Talvisuper-kotiottelut pelataan Kuopio-hallissa.