keikkapaikkaa ja festivaalia Kuopio

10+4 keikkapaikkaa ja festivaalia Kuopion alueella

  Kalle Saarela • 30.10.2023

Keikalle?

Urbaani Kuopio tarjoaa live-musiikista kiinnostuneille monipuolisen kattauksen erilaisia keikkoja ja festivaaleja kevyestä raskaaseen ja modernista klassiseen. Tästä artikkelista löydät 10 keikkapaikkaa ja 4 festivaalia Kuopion alueella.

Kuopiossa on myös useita musiikkialan koulutusta järjestäviä oppilaitoksia, kuten Savonia-ammattikorkeakoulu, Kuopion konservatorio ja Kuopion kansalaisopisto. Halutessasi pääset hyvin helposti myös lavan puolelle soitin tai mikrofoni kädessäsi.

1. Pannuhuone

Kuopion keskustan sykkeessä sijaitseva Pannuhuone tarjoaa livemusiikkia säännöllisesti ja monipuolisesti. Erityisesti “Pannari” on kunnostautunut tasokkaan suomalaisen indiemusiikin esittelijänä. Lisäksi ohjelmassa on säännöllisesti stand up-, dj- ja livekaraoke -iltoja ja paljon muuta!

Funkkaa Taikka Kuole -kollektiivi järjestää Pannuhuoneella aktiivisesti myös räp-keikkoja ja open mic -iltoja, jonne räppiskenestä kiinnostuneiden ja muidenkin kannattaa ehdottomasti suunnata.

2. Kuopion musiikkikeskus

Kuopion Musiikkikeskus on yksi Suomen merkittävimmistä konserttikeskuksista, maakunnan musiikkielämän sydän sekä Kuopion kaupunginorkesterin koti. Musiikkikeskuksessa vierailevat kotimaisten viihdetaiteilijoiden eliitin ohella Kuopion kaupunginorkesterin kapellimestari- ja solistivieraat eri puolilta maailmaa.

Konserttien lisäksi Musiikkikeskuksella järjestetään esimerkiksi stand upia ja tanssiesityksiä.

Vararengasravintolat

3. Makasiiniravintola Albatrossi

Kuopion Satamassa sijaitseva Makasiiniravintola Albatrossi on kesäajan kovimpia bilepaikkoja kaupungissa. Huhtikuulta syyskuulle ravintolassa järjestetään myös monia musiikkikeikkoja, jossa esiintyvät suositut kotimaiset artistit. Keikat ovat usein ilmaisia. 

Ohjelmistoon kuuluu live-musiikin lisäksi stand up -esityksiä, bileitä ja paljon muuta.

4. Sawohouse Underground

Sawohouse Underground on nopeasti kohonnut yhdeksi Kuopion merkittävimmistä live-musiikin tapahtumapaikoista. Sawohousella vierailevat tiuhaan tahtiin maan kirkkaimmat populaarimusiikin tähdet ja kiinnostavimmat tulevaisuuden nimet. 

5. Apteekkari

Kolmikerroksinen Ravintola Apteekkari on yksi Kuopion keskustan suosituimmista bilepaikoista, joka houkuttelee etenkin opiskelijoita. Torin kupeessa sijaitsevassa ravintolassa järjestetään säännöllisesti poikkitieteellisiä haalaribileitä, joissa esiintyvät valtakunnan kuumimmat partystarterit.

Viime vuosina Apteekkarin hyllyllä on nähty muun muassa Sexmane, Costi, Mouhous, Mikael Gabriel ja Robin Packalen. Opiskelija ei helposti välty Kuopiossa tältä paikalta!

6. Ohjelmaravintola Maxim

Aivan Kuopion torin kupeessa sijaitsevan Ohjelmaravintola Maximin keikkatarjonta vaihtelee iskelmän, suomirokin, bluesin ja jazzin alueilla. 

Ravintola toimii myös yhtenä Kuopion komediafestivaalin esityspaikoista. Komediafestivaalilla esiintyvät Suomen tunnetuimmat koomikot kuten Ismo Leikola, Niko Kivelä ja Ali Jahangiri. Lisäksi Maxim toimii tapahtumapaikkana Kuopion konservatorion bändejä esittelevälle Liekeissä-festivaalille.

7. King’s Crown

Kuopion torin lähistöllä sijaitsevan Ravintola King’s Crownin lavalla nähdään ja kuullaan live-musiikkia laajalla genreskaalalla. Erityisesti ravintola on tullut tunnetuksi paitsi ruoka- ja juomatarjonnastaan, myös hyvin laajasta ja tasokkaasta jazz- ja blues-ohjelmistostaan.

Ravintolassa järjestetään kuukausittain myös ”jatsahtavia jameja”, joten musisoimaan pääsee itsekin hyvin matalalla kynnyksellä!

8. Kuopio-halli

Kaupungin keskustan liepeillä sijaitsevassa Kuopio-hallissa järjestetään Kuopion isoimpia yleisötapahtumia, joissa nähdään kotimaisia ja kansainvälisiä areenaluokan esiintyjiä muutamia kertoja vuodessa.

Kuopio-hallissa ovat viime vuosina esiintyneet muun muassa ruotsalainen Sabaton, japanilainen Babymetal, ikioma euroviisuvoittajamme Lordi ja legendaarinen 50 Cent.

9. Kuvakukko

Kino Kuvakukko on alueen vanhin ja suurin art house -elokuvateatteri, jossa järjestetään myös jazz-, blues- ja indie-musiikin keikkoja.

Kuvakukko on ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka myös elokuvan ystäville, joita musafanien joukosta yleensä löytyy. Lisäksi rakennus toimii tapahtumapaikkana useille elokuvakerhoille ja taidefestivaalien erikoisnäytöksille, joten kyse on todellakin kuopiolaiselle kulttuurille keskeisestä paikasta.

10. Calacucco

Kuopion keskustassa sijaitseva Ravintola Calacucco toimii satunnaisesti myös keikkapaikkana. Ohjelmisto koostuu pääosin Suomen kuumimmista räp-artisteista. Vaikka tämä cucco ei ciecaise ihan joka viikko, niin laatu todellakin korvaa määrän!

Kuopiorock julkaisi lisää esiintyjiä

11. Kuopiorock

Kuopiorock on alueen suurin rock-festivaali, joka järjestetään vuosittain Väinölänniemen ranta-alueella. Festivaalin musiikkitarjonta painottuu festivaalin nimen mukaisesti rock-musiikkiin. Ohjelmisto koostuu ulkomaisten rock-tähtien lisäksi kotimaan isoimmista genrenimistä.

Väinölänniemellä on nähty vuosien saatossa rock-maailman suurnimiä kuten Megadeth, Children of Bodom, Whitesnake ja Nightwish. Kuopiorock järjestetään heinäkuun viimeisenä viikonloppuna torstaista lauantaihin.

12. Kuopio Wine Festival

Älä anna nimen johtaa harhaan – Kuopio Wine Festival tuo Kuopion Satamaan keskihapokkaiden ja pirskahtelevien viinien ohella myös yli viikon edestä maan suosituimpia pop-, rock- ja iskelmäartisteja – jokaiselle jotakin.

Kuopio Wine Festival a.k.a. Kuopion Viinijuhlat on valtavan suosittu ja perinteikäs tapahtuma, joka houkuttelee Kuopion Satamaan juhlakansaa lähempää ja kauempaa.

13. Hoodfest

Hoodfest on nuorehko hiphop-musiikin festivaali, joka järjestetään elokuun puolivälissä Kuopion keskustan laitamilla Kuopionlahden kentällä. Festari tuo Kuopioon suomiräpin kovimmat nimet muutamilla kansainvälisillä vahvistuksilla ryyditettynä. 

14. Osuma Weekend

Osuma Weekend on aivan uusi urheilun ja viihteen festivaali, joka järjestetään Kuopion Bellanrannassa. Viikonlopun aikana nähdään laaja kattaus urheilua ja viihdettä, ja illat huipentuvat supersuosittujen artistien esiintymiseen.

Tapahtuma soveltuu mainiosti myös urheilun ja hyvien bileiden ystäville. Esimerkiksi padelista innostuneille on tarjolla sekä huippuammattilaisten turnaus että hupiturnauksia, joissa pääsee halutessaan näyttämään omat taitonsa.

Bellanranta iltahämärässä

Saatat olla kiinnostunut

Artikkelit

11 syytä asua Kuopion alueella

Artikkelit

25 syytä rakastua Kuopion alueeseen

Artikkelit

Kauppakadun Impro – Tapahtuma, joka täytyy kokea

Esittelyssä

Aktiviteetit

Esittelyssä

Inspiraatio

Esittelyssä

Syö ja juo