Opiskelijatapahtuma

Tahkofest 2024 – talven vauhdikkain opiskelijatapahtuma Tahkolla

  Kalle Saarela • 01.11.2023

Tahkofest tulee – tuletko sinäkin?

Tahkofest tulee jälleen – mahtavampana kuin koskaan!

Talven vauhdikkainta valtakunnallista opiskelijatapahtumaa vietetään Tahkolla 26.-28.1.2024 ja paikalle odotetaan jopa 2500 opiskelijan sankkaa joukkiota. Ohjelmassa on tällä kertaa mm. rinnetapahtuma, sitsit, beer pongia, karaokea ja tastingejä. Erityistä opiskelijafiilistä eventtiin tuo ensimmäistä kertaa järjestettävä Tahko Appro.

Iltabileitä ilakoidaan kolmessa eri paikassa: Piazzassa, Hophausissa ja Kunkussa. Liikettä opiskelijoiden niveliin tuovat opiskelijoiden SM-kisat alppilajeissa, leikkimielinen futisturnaus sekä yhteinen laavuretki. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAVOTTA ja Kuopion korkeakoululiikunta SYKETTÄ.


Bussit kulkee

Tahkofestille järjestetään ensimmäistä kertaa bussikuljetukset Kuopiosta, mikä lisää tapahtuman saavutettavuutta ja tuo alueelle lisää päiväkävijöitä. Pakkaa siis mukaan sukset, lauta tai mikä tahansa sinua liikuttaakin ja sano Tahkolle tahdon!

Lisää tietoa valtakunnallisista kuljetuksista ja alueelle saapumisesta löydät täältä.


Opiskelijan kukkarolle sopivia elämyksiä

Tahkofestillä opiskelijaystävälliset yritykset huomioivat sinut aina, kun vilautat heille tapahtumaranneketta tai opiskelijakorttia.

Tahkofestin verkkosivuilta löydät tällä hetkellä tiedossa olevan ohjelman ja viikonlopun opiskelijaedut. Lisätietoa tapahtumasta löydät myös Tahkofestin Facebookista ja Instagramista.


Pääsiäinen Tahkolla, laskettelijat laavulla kevätauringossa

Mikä Tahkofest?

Vuonna 2017 huomattiin opiskelijatapahtuman mentävä aukko Tahkon laskettelukeskuksessa.

Ideariihen tuloksena syntyi tyhjiön täytteeksi Tahkofest, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa helmikuussa 2018. Tapahtuma kokosi Tahkolle parisataa opiskelijaa, ja positiivisen palautteen myötä Tahkofest päätettiin ottaa tavaksi.

Kaksi seuraavaa vuotta olivat tapahtuman osalta vahvasti kasvun vuosia, ja opiskelijakulttuuri löysi paikkansa rinteiden varrelta. Vuoden 2021 piti räjäyttää tapahtuma entistäkin suurempaan lentoon. Kuvaan astui kuitenkin korona, joka hiljensi tapahtuman pariksi vuodeksi.

Vuoden 2023 Tahkofestille kasattiin kaikki kehitysideat kolmen vuoden ajalta. Monipuolinen ohjelma, mahtavat opiskelijaedut Tahkolla ja valtakunnallinen markkinointi siivittivät Tahkofestin ennennäkemättömään lentoon. Tahkovuorelle kiipesi peräti 1500 opiskelijaa.


Jatkuvasti kehittyvä opiskelijatapahtuma

Tahkofestin järjestäjä Jari Smolander toteaa, että Tahkofestin alkutaival oli varsin kuoppainen, kun kaikki oli niin uutta, mutta osallistujien palautteen avulla tapahtumaa on onnistuttu kehittämään vuosi vuodelta paremmin opiskelijoiden toiveita vastaavaksi. Tuleva tapahtuma antaa jälleen järjestäjille viestiä siitä, onko tapahtuman konseptissa vielä parannettavaa.

Smolander antaa myös Tahkon alueen yrittäjille vuolasta kiitosta heidän tärkeästä työstään Tahkofestin hyväksi.

”Tahkon alueen yrittäjät ovat ottaneet tapahtuman omakseen ja ovat vahvasti mukana tarjoamassa viikonlopun aikana opiskelijaetuja ja -alennuksia. Ilman tätä yrittäjien tukea ei opiskelijaystävällistä viikonloppua saataisi rakennettua.”

Lisätietoa Tahkon alueesta ja palveluista löydät Kuopio-Tahkon ja Tahkon verkkosivuilta.Tahkofest-faktat

  • valtakunnallinen opiskelijatapahtuma korkeakouluopiskelijoille
  • järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2018, järjestetään nyt viidettä kertaa
  • tapahtuman tavoitteena on kasvaa Suomen suurimmaksi opiskelijoiden talvitapahtumaksi
  • tapahtuman motto ”Opiskelijaystävällinen viikonloppu Tahkolla”
  • tapahtuman järjestelyistä vastaavat Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAVOTTA sekä
    Kuopion korkeakoululiikunta SYKETTÄ.
  • tapahtumasivu https://www.tahkofest.fi/

Saatat olla kiinnostunut

Artikkelit

10 + 4 keikkapaikkaa ja festivaalia Kuopion alueella

Artikkelit

Kauppakadun Impro – Tapahtuma, joka täytyy kokea

Artikkelit

25 syytä rakastua Kuopion alueeseen

Artikkelit

11 syytä asua Kuopion alueella

Artikkelit

Aina löytyy yksi syy enemmän opiskella täällä

Artikkelit

Monimuoto- ja aikuisopiskelun mahdollisuudet Kuopion alueella