Koulutustarjonta ja oppilaitokset

Savilahden kampusalue

Erittäin laaja koulutustarjonta

Kuopio on valloittava opiskelukaupunki keskellä kaunista Kallaveden järvimaisemaa. Alueen koulutustarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin, ja koulun ohella tekemistä riittää runsain mitoin myös vapaa-ajalle. Täällä voit opiskella kaikilla koulutusasteilla lukiosta yliopistoon. Vaihtoehtoja riittää etänä toteutettavista verkko-opinnoista lähiopetukseen ja joustavasta monimuoto-opiskelusta aikuisopiskeluun sekä kansainvälisiin opintoihin.

Suomen monialaisin tiedeyliopisto, Itä-Suomen Yliopisto, tarjoaa tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa. Savonia-ammattikorkeakoulu on rankattu yhdeksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista.

Hyvät mahdollisuudet työllistyä

Myös Savon ammattiopisto ja Ylä-Savon ammattiopisto sekä Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion yksikkö kouluttavat osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Ammattiopistoilla on toimipisteitä useilla eri paikkakunnilla Kuopion alueella. Lisäksi kaupungissa toimii vireä kesäyliopisto. Yhteistyö eri oppilaitosten välillä on tiivistä, ja opiskelumahdollisuuksia löytyy useilta eri paikkakunnilta kaupungin ympäriltäkin.

Opintojen jälkeen työllistymismahdollisuudet ovat Kuopion alueella hyvät, koska alueen yrityksillä on kasvava tarve oppilaitoksista valmistuvalle uudelle osaamiselle. Hyvin toimivat verkostot avaavat ovia myös kansainvälisille markkinoille.

Kuopion alueella elämänrytmi on leppoisa – täällä on hyvä elää ja opiskella!

Savilahti

Itä-Suomen yliopisto, UEF

Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampus sijaitsee hyvien yhteyksien varrella Kuopion kasvavassa Savilahdessa. Valitse polkusi lähes sadasta pääaineesta ja opiskele kansainvälisessä ympäristössä. Valmistumisen jälkeen Kuopion alueen rikas työ-, tutkimus- ja yrityselämä tarjoaa monipuolisia uramahdollisuuksia.

Savonia

Kuopiossa ammattikorkeakoulussa opiskeleminen tarkoittaa nuorelle aikuiselle monipuolista urbaania elämää täynnä mahdollisuuksia, myös opintojen jälkeen. Lisäksi tarjolla on uusia uravaihtoehtoja ja osaamisen päivittämistä jo varttuneemmille opiskelijoille. Kansainvälinen Kuopio on suosittu opiskelukaupunki myös vaihto-opiskelijoiden keskuudessa.

Savon ammattiopisto, Sakky

Opiskele ensimmäinen ammatti käytännönläheisellä tyylillä ja heitä verkkosi Kuopion alueen työelämään. Savon ammattiopiston neljä koulutusyksikköä tarjoaa kattavan opintotarjottimen.

Ylä-Savon ammattiopisto, YSAO

Joustavia, käytännönläheisiä ja harvinaisempia tutkintoja. Tarjolla on lukuisia koulutus- ja tutkintovaihtoehtoja viidessä toimipisteessä sekä lisäksi kansainvälisiä vaihtoehtoja.

Kuopion lukiot

Kuopiossa on kuusi päivälukiota sekä aikuislukio, joissa voit suorittaa lukion oppimäärän ja ylioppilastutkintoon liittyvät opinnot. Yleislinjojen lisäksi lukioissa on erikoislinjoja, jotka keskittyvät esimerkiksi musiikkiin, tanssiin ja liikuntaan.

Tutustu tarkemmin oppilaitoksiin

Esittelyssä

Itä-Suomen yliopisto

Esittelyssä

Savonia-ammattikorkeakoulu

Esittelyssä

Savon ammattiopisto

Esittelyssä

Ylä-Savon ammattiopisto

Esittelyssä

Kuopion lukiot

Tiesitkö?

Kuopiossa elävät suurimpien kaupunkien onnellisimmat asukkaat.