11syyta_artikkeli

11 syytä asua Kuopion alueella

  vieraileva kirjoittaja • 13.04.2022

Miksi asua Kuopion alueella?

Itä-Suomen pääkaupunki Kuopio on innostava paikka opiskella ja elää. Jatkuvasti kehittyvänä kaupunkina Kuopio tarjoaa jokaiselle jotakin riippumatta siitä, oletko kiinnostunut kaupungin vilinästä vai maaseudun rauhasta. Tässä siis muutamia syitä, jotka tekevät Kuopiosta harkitsemisen arvoisen vaihtoehdon opiskelukaupungiksesi.

1. Koska Kuopion alueella on lyhyet välimatkat

Kuopiossa kaikki on lähellä. Oppilaitokset ja merkittävimmät asuinalueet sijaitsevat vain lyhyen matkan päässä keskustan vilskeestä, ja niihin pääsee helposti kävellen, pyörällä tai julkista liikennettä hyödyntämällä. Ja kun tahdot rauhoittua, ei matka ole pitkä myöskään maaseudun hiljaisuuteen.

2. Koska Kuopion alueella ei ole ruuhkia

Itä-Suomessa voit unohtaa etelän ruuhkat. Miksi käyttää aikaa paikallaan istumiseen, kun voi sen sijaan olla hetkessä perillä tekemässä kivempia asioita? Lyhyet välimatkat tuntuvat entistä lyhyemmiltä, kun niiden taittamiseen ei tarvitse käyttää tarpeetonta aikaa.

3. Koska isossa kaupungissa voi asua myös edullisesti

Opiskelijan kukkarolle Kuopio sopii erinomaisesti, sillä elinkustannukset ovat merkittävästi suurempia kaupunkeja matalammat. Opiskelija-asuntojen välittäjä KUOPAS tarjoaa opiskelijoille yksiöitä alkaen huokeasta 400 €:n kuukausivuokrasta, ja vuokrat ovat opiskelijalle sopivat myös yksityisillä vuokranantajilla, jos on liikkeellä oikeaan aikaan. Kun kaikki raha ei kulu asumiseen, on varaa myös vapaa-ajan kivoihin juttuihin.

4. Koska Kuopion alueella on täysin uniikkeja tapahtumia

Kuopiossa järjestetään ympäri vuoden useita maailmanlaajuisesti tunnettuja tapahtumia, jotka houkuttelevat kävijöitä maailman kaikista kolkista. Ehkä sinulle ovatkin jo tuttuja esimerkiksi Kuopiorock, Kuopio Tanssii ja Soi, Oluset, Padel Spring Break, Finland Ice Marathon, Viinijuhlat, Kuopio Sunsets ja Kuopion Komediafestivaali? Lisäksi Kuopiossa järjestetään lukuisia pienempiä, mutta aivan yhtä merkittäviä tapahtumia, joille ei varmasti löydy vastineita muualta. Haluaisitko osallistua esimerkiksi Kalakukon leivonnan SM-kilpailuun?

5. Koska myös sisämaassa voi olla kuin meren äärellä

Mikäpä olisi parempaa, kuin kaupunki veden äärellä? Noin neljäsosa Kuopion pinta-alasta on vesistöä, eli mihin tahansa menetkin, ei järvi ole kaukana. Alueen merkittävin vesistö Kallavesi, joka tunnetaan myös nimellä Kallameri, viihdyttää kaupunkilaisia kesät talvet. Kesällä kannattaa kokeilla rentoa sisävesiristeilyä tai suunnata jollekin Kuopion lukuisista rannoista uimaan, ottamaan aurinkoa tai suppaamaan. Talvella Kallaveden jäälle tehdään maailmankuulu Ice Marathon -rata, jolle kaupunkilaiset ovat tervetulleita luistelemaan ja kelkkailemaan. 

6. Koska keskeltä kaikkea on lyhyt matka kaikkialle

Kuopio on Itä-Suomen merkittävin kaupunki, ja sen sijainti kartalla on erinomainen. Sujuvat yhteydet Kuopiosta muualle Suomeen junalla ja bussilla varmistavat, että kotimaanmatkailu onnistuu vähällä vaivalla. Lisäksi Kuopiossa on lentokenttä, josta pääsee helposti matkustamaan niin lähelle kuin kauas. 

7. Koska leppoisa ilmapiiri täytyy kokea jossain vaiheessa elämää

Savolaisuuteen kuuluu leppoisuus, sen tietävät kaikki. Kuopiossa on aina aikaa pysähtyä juttelemaan tutuille tai hengähtää ihailemaan kaunista kaupunkia. Kiireen ihainnointi on menneisyyttä – nyt on aika nauttia elämästä!

8. Koska Savilahdessa sijaitsee suomalaisen opiskelun Piilaakso

Kuopion Savilahteen on hiljattain rakennettu ainutlaatuinen ympäristö, joka kehittyy kehittymistään päätä huimaavaa vauhtia. Savilahdessa kohtaavat lukuisat yritykset sekä kolmen koulutusasteen kampukset. Savilahdessa yhdistyvät huippumodernit tilat ja kaupungin aktiivisuus luonnon rauhaan ja monipuolisiin vapaa-ajan aktiviteetteihin.

9. Koska Kuopion Matkus on shoppailijan paratiisi

Vähän keskustan ulkopuolella, suorien bussiyhteyksien päässä, sijaitsee kauppakeskus Matkus. Lähes 80 liikettä sekä Ikean sisältävästä kauppakeskuksesta löytyy kaikki urheiluvälineistä elektroniikkaan ja uusimpaan huippumuotiin, unohtamatta rentoja hengailupaikkoja ja hauskoja tapahtumia.

Shopping in Matkus, Kuopio

10. Koska Matkuksessa sijaitsee myös sisustajan toinen koti, Ikea

Kuopiossa sijaitsee Itä-Suomen ainoa Ikea. Sisusta kotisi, osta kaikki tarvittava opiskelija-arkeesi ja syö legendaarisia lihapullia – vain lyhyen matkan päässä kaupungin keskustasta.

11. Koska täällä pääset osaksi jatkuvaa kasvua ja kehittyvää yhteisöä

Kuopio on yksi Suomen nopeimmin kehittyvistä kaupungeista asuntorakentamisen ja työpaikkojen kasvun suhteen. Lukuisat eri alojen työllistymismahdollisuudet mahdollistavat asettumisen Kuopioon valmistumisen jälkeen. Kuopio on kaupunki, joka ei koskaan pysähdy.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Säpinää cityssä

Esittelyssä

Huvittelua ja hyvää energiaa

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri

Esittelyssä

Aktiviteetit

Esittelyssä

Inspiraatio

Esittelyssä

Syö ja juo