Top 8 Instagram-lokaatiot Kuopiossa

Top 8 Instagram-lokaatiot Kuopiossa

Kauniissa Kuopiossa on lukuisia upeita kuvauskohteita, jotka kelpaavat vaativammankin instagrammaajan feediin. Vuodenajat tuovat mukavaa vaihtelua maisemiin, joten näissä passaa kiertää vaikka jokaisena vuodenaikana.

Puijo

Puijo torneineen on yksi Kuopion tunnetuimmista nähtävyyksistä eikä sitä kannata unohtaa myöskään valokuvauskohteena! Puijon tornin huipulle pääsee sisäänpääsymaksua vastaan, mutta näyttäviä kuvauspaikkoja löytyy myös maan kamaralta. Ainakin massiivinen metsä luontopolkuineen, Puijon portaat ja Puijon tuolihissi ovat erinomaisia, monipuolisia kuvauslokaatioita.

Huvimajat

1800-luvun loppupuolella rakennettuja puisia huvimajoja löytyy Väinölänniemen alueelta kolmin kappalein. Yksi huvimajoista on Peräniemellä, toinen koripallokentän lähellä Rönön sillan kupeessa ja kolmas löytyy toiselta puolelta Rönön siltaa, Unholanniemestä. Kuopionlahden vastakkaisella rannalla, Haapaniemen kärjessä, on myös yksi paviljonki.

Itkonniemi

Itkonniemen kallioisissa rantamaisemissa kiertävän lenkkipolun ympärillä kasvavan metsän keskellä saa upeita kuvia niin metsä- kuin rantamaisemissakin. Itkonniemen uimarannan pysäköintialueelta, linja-autojen kääntöpaikan vierestä, lähtee kävelytie etelän suuntaan metsän siimekseen. 

Itkonniemi rantamaisema, Top 8 Instagram-lokaatiot Kuopiossa

Saanan terassi

Matkailukeskus Saanan terassi infinity-altaineen on ehdottomasti yksi Kuopion Instagram-kelpoisimmista paikoista! Allas sijaitsee Saanan kylpyläalueella, jonne tarvitset pääsylipun. Jos kylpylävisiitti ei mahdu suunnitelmiin tällä kertaa, on myös Saanan terassi Kallavesi-maisemineen erittäin kaunis paikka kuvaamiseen.

Tuomiokirkko ja Snellmaninpuisto

Tuomiokirkon edustalla on suuri, kesäisin upeilla istutuksillaan koreileva Snellmaninpuisto. Vahtivuorenkadulla matkalla satamasta Snellmaninpuistoon katse kiinnittyy vanhojen rakennusten välistä kohoavaan upeaan Tuomiokirkkoon ja tämä onkin yksi Kuopion kuvauksellisimmista paikoista. Snellmaninpuisto ja Tuomiokirkko on klassinen yhdistelmä kuvauskohteeksi varsinkin kesäaikaan, jolloin puiston kukkaistutukset ja suihkulähde ovat parhaimmillaan, mutta oma tunnelmansa on myös talvisin.

Wanha Mylly

Kuopion satamassa sijaitseva Raninin Wanha Mylly tarjoaa ainutlaatuisen, sopivasti rosoisen taustan esimerkiksi potrettikuvaukseen. 1800-luvulla rakennettu massiivinen tiilirakennus on suojeltu ja siinä on nykyään asuin- ja liiketiloja.

Wanha Mylly

Valkeisenpuisto

Klassinen pala Kuopiota, Valkeisenpuisto, tarjoaa kuvaajille vehreän ja monipuolisen kohteen. Puiston keskellä sijaitsevaa Valkeisenlampea kiertää noin kahden kilometrin pituinen esteetön rantareitti, jonka varrella on suuria kukkaistutuksia ja monipuolisesti muutakin kasvillisuutta. Länsipuolella puistoa on kaunis porrastettu Rosarium-ruusupuisto. Rosarium-ruusupuiston vieressä, aavistuksen Valkeisenpuiston ulkopuolella on myös Niiralan alppiruusupuisto, joka on kukkiessaan varsin hyvä kohde henkilökuvauksen taustaksi.

Valkeisenpuisto Kuopio, kesäilta

Neulamäen näköalatorni

Neulamäen näköalatorni on vähemmän tunnettu näköalapaikka, joka sijaitsee Neulamäen korkeimmalla kohdalla. Yhdessä suunnassa näkymä saarien täplittämän Kallaveden ylle on ainutlaatuinen, kun taas toisessa suunnassa voit nähdä Puijon tornin ja Kuopion keskusta-aluetta.

Neulamäki näkötorni

Saatat olla kiinnostunut

Paikat

Valkeisenpuisto

Icon flower

Yritykset

Kuopion Saana

Artikkelit

Kävelykierros kauniissa Kuopiossa