Kuopio-Puijo-mäenlasku

Mitä tehdä talvella Kuopiossa lasten kanssa?

  Marika Ranta-Pere • 12.10.2023

Lasten kanssa Kuopiossa talvella

Kuopiossa meno ei käy tylsäksi talvellakaan, sillä talvinen kaupunki tarjoaa huikean hauskaa tekemistä ja näkemistä kaikenikäisille!

Mäenlaskua ja ulkoilua Puijolla

Mäenlasku on palannut takaisin Puijolle, mutta hurjan paljon hauskempana! Puijolla mäkeä lasketaan snowtube -renkailla ja pimeän tultua värivalojen loisteessa ja musiikin tahdissa. Snowtube-mäenlaskun hintaan kuuluu mattohissin käyttö kahdeksi tunniksi, laskuvälineet sekä kypärä. Alle 4-vuotiaat pääsevät alueelle ilmaiseksi ja perheen pienimmät voivat laskea vanhemman kanssa samassa renkaassa. Snowtuben hinnat ja aukioloajat löytyvät Puijo Peakin verkkosivuilta.

Puijolla voi myös seikkailla lisätyn todellisuuden Metsäsatu-kierroksella. Mukaan tarvitset vain älypuhelimen, kuulokkeet ja lämpimästi vaatetta. Lisäksi Puijolla pääsee ihastelemaan yllätysten polkua, joka on tunnelmallisesti valaistu, noin 300 metriä pitkä ulkoilureitti. Sekä Metsäsatu-kierros että yllätysten polku ovat maksuttomia. Ulkoilun yhteyteen sopii mainiosti Puijon Majan ja Tornikahvilan herkut sekä tietenkin mäenlaskun suosikkijuoma, kuuma herkkukaakao. Tiesitkö, että Puijon laelle pääsee loma-aikoina myös tuolihissin kyydissä?

Snowtube -mäenlasku Puijolla
Snowtube -mäenlaskua Puijolla

Luistelu – talven suosikkilaji koko perheelle

Kallaveden jääluistelurata on ehdottomasti yksi suosituimmista koko perheen käyntikohteista Kuopiossa. Radan käyttö on ilmaista ja jäälle voi suunnata omilla välineillä tai vuokrata sataman luistinvuokraamosta jokaiselle mieluisat kulkupelit. Jos ajatus retkiluistimien päälle nousemisesta jännittää liikaa, voi alle napata myös perinteisen potkukelkan tai suunnata jääradalle kävellen. Aivan sataman tuntumassa sijaitsevan Vasikkasaaren nuotiopaikalle voi pysähtyä eväiden syöntiin ja makkaranpaistoon. Luisteluretken voi myös päättää sataman laivakahvilan kuumalla kaakaolla ja herkullisilla munkeilla.

Kuopion alueen avoinna olevat luistinradat ja -kaukalot löytyvät Liikkuvan Kuopion verkkosivuilta.

Iloa ja energiaa Bellanrannassa

Bellanranta on elämys- ja aktiviteettikeskus alle kolmen kilometrin päässä Kuopion keskustasta. Alueelta löytyy niin paljon hauskaa tekemistä, että siellä viihtyy helposti vaikka koko päivän, ja kaikki kiva on kätevästi kävelymatkan etäisyydellä toisistaan.

Liikuntakeskus Huippu Centerin trampoliiniareena pitää sisällään 400 neliötä eri vahvuisia trampoliineja, hyppymontun sekä useita pelialueita. Trampoliinilla pomppiminen on hauskaa liikuntaa kaikille, niin pienille kuin isommillekin temppuilijoille.

Matkailukeskus Kuopion Saanasta löytyy upea sauna & spa -osasto, ravintola sekä mielettömät maisemat Kallavedelle. Arkisin Saanasta saa lounasta, iltaisin se palvelee a lá carte ravintolana ja lauantaisin tarjolla on Saanan suosittu brunssi.

Bellanrannasta löytyy myös koko perheen sisäseikkailupuisto HopLop.

Koko porukalla polskimaan

Pakkasen paukkuessa ulkona on ihanaa pulahtaa kylpylän lämpimiin poreisiin. Kuopiosta ja lähialueilta löytyy useita kylpylöitä joista valita. Kuopion Saanan Sauna & Spa -osaston erikoisuutena on terassilla sijaitsevat savusauna sekä upea, lämmitetty infinity-allas. Saana sopii erityisesti isompien lasten perheille, sillä kylpylässä ei ole erillistä lasten allasta.

Kylpylähotelli Rauhalahti sijaitsee vain 5 kilometrin päässä keskustasta ja sinne pääsee kätevästi esimerkiksi bussilla. Rauhalahden kylpylästä löytyy lasten altaiden lisäksi muun muassa ulkoallas, monitoimiallas sekä hauska vesiliukumäki.

Kuopion uimahalli, Kuntolaakson uimahalli on pinta-alaltaan Suomen toiseksi suurin. Kahdeksan erilaista allasta, hyppytornit, virtuaalivesijumppalaitteet, erilaiset saunat ja hierovat suihkut takaavat viihtyvyyden koko perheelle.

Jos kaikki Kuopiossa sijaitsevat kylpylät on jo sukellettu läpi, löytyy lyhyen ajomatkan päästä lisää. Virkistyskylpylä Fontanella sijaitsee Siilinjärvellä, puolen tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta pohjoiseen. Fontanellassa ison aaltoaltaan laineet keinuttavat mukavasti ja Suomen pisimpiin kuuluvassa vesiliukumäessä saa hurjat vauhdit.

Sport & Spa Hotel Vesileppis sijaitsee Leppävirralla, noin 50 kilometriä Kuopiosta etelään. Kylpylän lisäksi Vesileppiksestä löytyy myös suosittu Muumijääluola.

Tahko Spa Hotellin kylpylä Tahkolla tarjoaa riemua koko perheelle, jonka erikoisuutena on hauska Wibit -seikkailurata. Radalla voi kiipeillä, liukua ja vaikkapa kisailla koko perheen kesken.

Saatat olla kiinnostunut

Paikat

Kallaveden Luistelurata

Artikkelit

Parhaat mäenlaskupaikat Kuopiossa

Paikat

Kuntolaakson Uimahalli

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri

Esittelyssä

Lapsille

Esittelyssä

Kulttuuri ja käyntikohteet