Juhannus Kuopiossa, kaverukset Kuopion matkustajasatamassa

Juhannus Kuopiossa

Kaupunkijuhannus Kallaveden kainalossa

Kallaveden kainalossa sijaitsevassa Kuopiossa juhannukseen laskeudutaan leppoisissa tunnelmissa. Vaikka moni pakkaakin laukkunsa lähteäkseen kaupungista mökeilleen, ei kaunis kaupunkimme suinkaan hiljene keskikesän juhlan aikaan. Terassit, satama, vieraslaiturit, juhannussaunat ja kesäiset aktiviteetit vetävät väkeä Kuopioon myös juhannusviikonloppuna ja sukkulointi eri paikkojen välillä onnistuu kätevästi kaupunkipyörillä. Vietä leppoisa juhannus Kuopiossa!

Juhannussaunat rannalla

Monen kaupungissa juhannustaan viettävien perinteisiin kuuluu vähintäänkin vierailu Jätkänkämpän tai Saanan saunassa.

Juhannusaattona Rauhalahden Jätkänkämpällä on luvassa monenlaista ohjelmaa kaikenikäisille. Jätkänkämpän savusaunassa löylytellään klo 14-19 ja Jätkänkämpälle on katettuna herkullinen juhannusbuffet klo 16:30-20:30. Perinteikästä tunnelmaa huokuvasta savusaunasta voi pulahtaa suoraan raikkaaseen Kallaveteen. Savusaunominen ja ruokailu on maksullista. Jätkänkämpän pihapiirissä järjestetään myös kaikille avoin ja ilmainen koko perheen illanvietto, joka alkaa juhlallisella lipunnostolla klo 18. Illan aikana luvassa on pihakaraokea, juhannuskisailuja ja perinteinen juhannuskokko, joko sytytetään klo 20. Pienempi lasten juhannuskokko sytytetään Matkailukeskus Rauhalahden uimarannalla klo 19. Molemmilla kokoilla on säävaraus. Katso koko Rauhalahden alueen juhannuksen ohjelma täältä.

Kuopion Saanan erikoisuutena ovat suuret terassialueet, upea infinity pool sekä palkittu savusauna. Juhannusaaton erikoistarjouksena Saanan kylpylään pääsee uimaan ja saunomaan vain vitosella! Ilta jatkuu Saanan terassitansseilla DJ:n johdolla klo 22 saakka.

Rannalla viihtyvien suosikkipaikkoja ovat myös kuuluisa Väinölänniemi keskustan kupeessa sekä Matkailukeskus Rauhalahden viihtyisä ranta-alue. Rannoilta vuokraat myös välineet SUP-laudoista vesileluihin ja rannalla pelailuun, joten mukaan ei tarvita kuin aurinkorasvaa ja kesäfiilistä. Moni veneellä tai vesijetillä liikkuva suuntaa kulkunsa johonkin läheisistä saarista, joista suosituin lienee Hietasalo upeine hiekkarantoineen.

Juhannustanssit satamassa ja Rauhalahdessa

Juhannusaattona Kuopion Satamatorilla vietetään keskikesän juhlaa juhannustanssien merkeissä. Tapahtuma on avoin ja ilmainen kaikille. Lapsia viihdyttämään saapuu MisseKissa sekä Taikuri Tapio Salomaa, jonka hämmästyttävät taikatemput yllättävät varttuneemmankin katsojan. Illan aikana lavalle nousee lukuisista hiteistään tunnettu tanssi- ja viihdeorkesteri Finlanders. Katso illan aikataulu täältä.

Myös Kylpylähotelli Rauhalahdessa tanssitaan juhannusaattona. Esiintymässä bilebändi Hurma. Katso lisätiedot täältä.

Juhannusristeilyt satamasta ja Rauhalahdesta

Juhannuksena risteillään joka päivä! Laivan kyytiin pääsee Kuopion matkustajasatamasta ja juhannuslauantaina myös Rauhalahdesta käsin.

Ravintolat, terassit ja yökerhot

Kesäiset rantaterassit, sataman ravintolalaivat, keskustan kodikkaat ravintolamiljööt, yökerhot ja monet muut ravintolat palvelevat läpi juhannuksen. Tutustu ainakin näihin:

Majoitus.jpg

Löydä juhannuksen mukavin majoitus

Katso lisää

Leppoisaa tekemistä kesäpäiviin

Satamassa tukikohtaansa pitävä Kuopion Seikkailukeskus vuokraa SUP-lautoja, kajakkeja, kanootteja ja fatbikejä, jotka kannattaa varata juhannukseksi hyvissä ajoin. Välineet ovat noudettavissa matkustajasataman toimipisteeltä torstaina 22.6. klo 16-17 ja ne palautetaan samaan paikkaan tiistaina 27.6. klo 10-12.

Kesäinen kaupunki näyttää kauneimpia puoliaan myös kuuluisasta Puijon tornista ja tornikahvilasta. Puijolla vieraillessa kannattaa samalla piipahtaa myös alueen upeilla ulkoilureiteillä.

Retkeilyn ja luonnossa liikkumisen ystäviä hemmotellaan aivan kaupungin keskustan laitamilla ja lähialueilla, pienen ajomatkan päässä kaupungista. Löydä lumoavimmat luontopolut, kauneimmat kansallispuistot ja mielenkiintoisimmat käyntikohteet tästä ja vieraile vaikka useammassa paikassa.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Veneily

Esittelyssä

Risteilyt

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri

Paikat

Väinölänniemi

Esittelyssä

Retkeily

Esittelyssä

Nähtävyydet