Retkeily

Löydä lumoavimmat luontokohteet ja upeimmat retkeilyreitit.

Retkeilyreitit ja luontokohteet

Kuopion, Tahkon ja koko ympäröivän Pohjois-Savon puhdas luonto, upeat retkeilyreitit, luontopolut, kansallispuistot ja muut luontokohteet tarjoavat loputtomasti elämyksiä kaikkina vuodenaikoina. Alueella on satoja kilometrejä erilaisia reittejä, joiden maastot vaihtelevat Järvi-Suomen idyllisistä hiekkarannoista jylhiin metsämaisemiin ja upeisiin kallioihin. Alueelle tyypilliseen tapaan myös korkeuserot kuuluvat asiaan, joten vaihtelua löytyy monesti nousumetrienkin muodossa.

Alueen mielenkiintoisimpia kohteita ovat Puijon, Neulamäki-Vuorilammin, Vanuvuoren luonnonsuojelualueen sekä Rauhalahden helposti saavutettavat luontopolut Kuopiossa, Tahkon retkeilyreitit portaineen, Pisan luonnonsuojelualue, upea Tiilikkajärven kansallispuisto Rautavaaralla, Itä-Sonkajärven maisemissa kulkeva Volokinpoloku, Maaningan Korkeakoski ja Kanjonin kierros, Lapinlahden Väisälänmäki, Etelä-Konneveden kansallispuisto, Niittylahden retkeilyalue, Seinävuoren Rotkolaakso Tuusniemellä sekä Leppävirran Orinoro.

Tutki luonnon ihmeitä, nauti raikkaasta ilmasta, kuuntele puron solinaa, juokse poluilla, tuijota tähtiä, keräile yrttejä, poimi marjoja tai sieniä, telttaile, nuku tähtien alla, pysähdy hetkeen ja valmista ruokaa nuotion äärellä – luonto on avoinna 24/7 ja retkeilykohteissa riittää valinnanvaraa kaiken tasoisille liikkujille.

Retkeily

Suosittelemme

  1. Tahkon retkeilyreitit
    Seikkailumielellä kohti kauneimpia maisemia!
  2. Pörrönpolku
    1,7km pitkä koko perheen ympyräreitti Neulamäen ympäristössä.
  3. Puijon luontopolut
    Puijon ulkoilualue sijaitsee vain parin kilometrin päässä Kuopion torilta.

Kaupunki luonnon keskellä

Järvi-Suomessa luonto on aina lähellä. Kuopion kaupunki sijaitsee keskellä komeita metsiä ja välkehtivää Kallavettä. Vaikka majoituksen varaisikin Kuopion keskustan sykkeestä, on lähin retkeilyreitti aina vain parin kilometrin päässä ja lähtöpaikoille pääsee helposti joko kävellen tai paikallisliikenteen busseilla.

Kuopion tunnetuimman maamerkin, Puijon tornin juurelta löytyvä 660 hehtaarin kokoinen ulkoilualue on ehdottomasti yksi kaupungin helmistä. Alueella on yli 200 hehtaaria suojeltua metsää, upeita luontopolkuja ja hyvin merkittyjä reittejä sekä tietenkin upeat maisemat. Puijon mäki kohoaa 232 metriin, ja itse torni 306 metriin merenpinnasta, joten piipahtaa kannattaa ehdottomasti myös huipulla asti.

Seitsemän kilometrin päässä Kuopion kauppatorilta, bussiyhteyden päässä sijaitseva Kolmisoppi-Neulamäen retkeilyalue ihastuttaa korkeuseroillaan ja eritasoisilla reiteillään. Reitin varrella on myös pieniä lampia sekä rauhallinen nuotiopaikka Vuorilammen rannalla. Tutustua kannattaa ehdottomasti myös perheen pienimmillekin sopiviin Katiskaniemen luonnonsuojelualueeseen Rauhalahdessa sekä Saaristokadun varrella olevaan Pölhönsaaren alueeseen, josta löytyy myös upea katos isommankin porukan eväsretkelle.

Olitpa kaupungissa sitten lomalla tai työmatkalla, on lähin ulkoilureitti aina lähellä.

Retkeily Pohjois-Savossa