Syysloma Kuopiossa

Mitä tehdä syyslomalla Kuopiossa?

Tekemistä koko perheelle

Kuopiosta löytyy monenlaista puuhaa syyslomalaisten iloksi. Lue vinkkimme lasten kanssa lomailuun ja suunnittele oman näköisesi syysloma Kuopiossa!

Lumoava Puijo

Kuopion tunnetuin maamerkki eli Puijon torni sekä Puijon ulkoilualue sijaitsevat vain parin kilometrin päässä Kuopion kauppatorilta. Koululaisten syyslomaviikolla 42, eli 14.-22. lokakuuta Puijon laelle voi nousta tuolihissillä, jonka käyttö on maksutonta. Tuolihissi kuljettaa molempiin suuntiin ja se palvelee syysloman ajan joka päivä klo 11-16.

Alueen laajan ulkoilureitistön lisäksi mäen laella voi tutustua esimerkiksi koko perheen AR-kierrokseen, joka esittelee Suomen eläimiä, tai jännittävään halloween-polkuun, joka on avoinna 14.10.-5.11. Halloween-polussa on kaksi osiota, joista toinen on kesympi ja toinen jännittävämpi. Reitin voi kiertää mihin aikaan päivästä tahansa, joskin valaistus tulee parhaiten esille pimeässä. 280 metriä pitkä polku on mahtava elämys, jonne kannattaa suunnata koko perheen voimin ja vaikka useampaan kertaan, sillä se elää ja muuntautuu joka viikolla. Myös Puijon ihastuttava kepparirata on avoinna, ja ratsastamaan pääsee omalla keppihevosella tai lainaamalla sellaisen maksutta tornin matkamuistomyymälästä.

Puijolla kannattaa ehdottomasti vierailla myös tornin näköalatasanteella, josta avautuvat huikeat maisemat ympäröivään kaupunkiin. Puijon näköalatasanne, matkamuistomyymälä sekä Tornikahvila ovat avoinna päivittäin. Myös Puijon Maja palvelee päivittäin ja 14.10.-5.11. ravintola on normaalien aukioloaikojen lisäksi avoinna myös iltaisin klo 17-20 palvellakseen halloween-polulla seikkailijoita. Ravintoloiden aukioloajat voi tarkistaa Puijo Peakin verkkosivuilta.

AR-kierros Puijo

Porukalla polskimaan

Syysloman kunniaksi Kuntolaakson sekä Lippumäen uimahalleissa uivat kaikki alle 18-vuotiaat maksutta. Tarjous on voimassa maanantaista perjantaihin 16.-20.10.2023. Kuntolaakson uimahallissa on syyslomaviikon ajan myös Wibit-vesitemppurata sekä hyppytunteja. Se on pinta-alaltaan Suomen toiseksi suurin uimahalli, ja sen kahdeksan erilaista allasta, hyppytornit, virtuaalivesijumppaleitteet, erilaiset saunat ja hierovat suihkut takaavat viihtyvyyden koko perheelle.

Bellanrannassa sijaitsevan Kuopion Saanan Sauna & Spa -osaston erikoisuutena on terassilla sijaitsevat savusauna sekä upea, lämmitetty infinity-allas. Saana sopii erityisesti isompien lasten perheille, sillä kylpylässä ei ole erillistä lasten allasta. Bellanrannasta löytyy myös hauska trampoliiniareena ja syyslomaleirejä lapsille.

Kylpylähotelli Rauhalahti sijaitsee vain 5 kilometrin päässä keskustasta ja sinne pääsee kätevästi esimerkiksi bussilla. Rauhalahden kylpylästä löytyy lasten altaiden lisäksi muun muassa ulkoallas, monitoimiallas sekä hauska vesiliukumäki.

Sport & Spa Hotel Vesileppis sijaitsee Leppävirralla, noin 50 kilometriä Kuopiosta etelään. Vesileppiksessä sijaitsee myös taianomainen Muumi-jääluola, joka on ehdottomasti yksi Savon vaikuttammista käyntikohteista. Tänä vuonna näyttelyn pääteemana on ”Viidakkoelämää”, mutta mukaan on mahdutettu myös muita suosikkikohtauksia alkuperäisistä Tove Janssonin Muumi-sarjakuvista.

Virkistyskylpylä Fontanella sijaitsee Siilinjärvellä, alle puolen tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta pohjoiseen. Fontanellassa ison aaltoaltaan laineet keinuttavat mukavasti ja Suomen pisimpiin kuuluvassa vesiliukumäessä saa hurjat vauhdit.

Perinteitä ja kaupunkikulttuuria

Kuopiosta löytyy myös mielenkiintoisia museoita sekä näyttelyitä kaikenikäisille. Kuopion kaupungin museoissa, RIISAssa sekä VB-valokuvakeskuksessa vierailevat aina kaikki alle 18-vuotiaat maksutta.

Kuopion museon monipuolisten perusnäyttelyiden sekä maailman parhaita luontokuvia esittelevän Wildlife Photographer of the Year –näyttelyn pariin uppoutuu helposti pidemmäksikin aikaa. Kuopion museossa on syyslomaviikolla myös erilaisia non-stop-puuhapajoja, tuokioita ja opastuksia.

Kuopion taidemuseossa on esillä Juho Rissanen – Kuvauksen vilkkaus –näyttely, joka pureutuu Rissasen taiteen lisäksi hänen elämäänsä. Lisäksi taidemuseossa järjestetään keskiviikkona 18. lokakuuta hennamaalaustyöpaja, jossa osallistujat pääsevät tekemään oman hennamaalauksen.

Myös Kuopion korttelimuseossa on esillä Juho Rissaseen pohjautuva näyttely, joka kuvaa taiteilijan lapsuuden vaiheita ja sen aikaista Kuopiota. Korttelimuseon näyttelyihin ja museokoteihin voi tutustua omatoimisesti tai oppaan kanssa.

Kuopion valtavasta tapahtumatarjonnasta löytyy monipuolisesti tekemistä viikon jokaiselle päivälle. Syyslomaviikolle osuu tänä vuonna ainakin Hevisaurus Kuopion Musiikkikeskuksella, Game Over -lanit Kulttuuriareena 44:ssa, sekä paljon muuta teatteriesityksistä konsertteihin.

Kuopion-Museo-mammutti.jpg

Kulttuuri
ja
käynti-
kohteet

Löydä museot, teatterit, luonnon nähtävyydet, opastetut kävelykierrokset, historialliset kohteet ja loman näyttävimmät näkymät ja seikkaile mielesi mukaan!

Lue lisää

Herkkuhetkiä lomalaisille

Kaupungin ravintola- ja kahvilatarjonta elää sesongin mukana ja syysloma Kuopiossa on yksi parhaista ajoista tutustua tarjontaan. Ruokaravintolat ja kahvilat houkuttelevat nauttimaan uusista mauista ja valmiina pöytään tarjoillusta ruoasta.

Loman parasta antia on nauttia rauhallinen hotelliaamiainen, yöpyipä hotellissa tai ei. Original Sokos Hotel Puijonsarven Ravintola Utussa on syyslomatarjouksena maittava aamiainen 16 eurolla. Ravintola Ehta sekä Frans & Sophie tarjoilevat syyslomalla lastenlistan ruoat puoleen hintaan perheen ruokailun yhteydessä. Ravintola Utun, Ehtan ja Frans & Sophien tarjoukset ovat käytettävissä S-Mobiilietuina.

Päiväretket Tahkolle

Kuopiosta käsin on helppo piipahtaa alle tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalle Tahkolle. Tahkolla on monipuolisesti tekemistä kaikenikäisille, kuten esimerkiksi Suomen pisin vaijeriliuku Tahko Zipline.

Saatat olla myös kiinnostunut

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri

Esittelyssä

Näe ja koe

Artikkelit

37 ideaa koko perheen kaupunkilomaan Kuopiossa