Mäenlaskupaikat Kuopiossa (1)

Parhaat mäenlaskupaikat Kuopiossa

  Marika Ranta-Pere • 27.10.2023

Paikallisten suosikit

Mäenlasku on helppoa, hauskaa ja kaikille sopivaa talvista ulkoilua. Mäenlaskussa jokainen voi valita alleen mieluisan kulkupelin – perinteisen pulkan, liukurin, rattikelkan tai melkein minkä tahansa muun liukumiseen sopivan härvelin. Alta löydät kuopiolaisten, niin isojen kuin pienien, suosikkipulkkamäet.

Riemurinne

Vehmasmäessä, Etelä-Kuopiossa, sijaitseva Riemurinne on paikallisten keskuudessa erittäin suosittu lähiliikuntapaikka. Valaistusta rinteestä löytyy pitkän ja tasaisen pulkkamäen lisäksi hyppyrit sekä paikat aaltolaskuun ja pujotteluun. Riemurinteeseen voi siis suunnata perinteisen pulkan tai liukurin lisäksi myös lumilaudalla tai suksilla.

Riemurinteen vieressä sijaitsee myös ulkovessat sekä makkaranpaistopaikka laavuineen. Riemurinteellä voi viettää vaikka koko päivän talviaktiviteettien parissa, sillä mäenlaskupaikan lisäksi viereisen koulun pihasta löytyy luistelukaukalo sekä lähtöpaikka 2,2 kilometrin mittaiselle valaistulle hiihtoladulle.

Lähimmät parkkipaikat ovat Vehmasmäen koululla, osoitteessa Vehmasmäentie 71, Hiltulanlahti.

Mäenlaskua
Pulkkamäestä löytyy vauhdin hurmaa niin lapsille kuin aikuisille.

Brahenpuisto

Brahenpuiston sopivasti loiva pulkkamäki sopii koko perheelle. Se sijaitsee keskeisellä paikalla Kuopionlahden rannalla, lähellä keskustaa. Jos mäenlasku alkaa kyllästyttää, löytyy aivan vierestä ihastuttava Pikku Kakkosen -leikkipuisto, hauska labyrintti sekä Kuopionlahden luistelukenttä.

Brahenpuisto sijaitsee kävelyetäisyyden päässä keskustasta, mutta puiston vieressä on hyvin myös parkkipaikkoja. Brahenpuiston osoite on Brahenkatu 3.

Snow tube -mäenlaskua Puijolla

Puijo & Snowtube -mäenlasku

Puijon snowtube -mäenlasku on hauskaa vaihtelua perinteiseen pulkkailuun! Snowtubeilua eli rengasmäenlaskua pääsee kokeilemaan Puijolla 12 euron hintaan, joka sisältää mäenlaskuvälineet, kypärän sekä mattohissin käytön kahden tunnin ajaksi. Alueella on kaksi upeaa, noin 100 metriä pitkää snowtube -rataa ja kahdenkokoisia mäenlaskurenkaita. Pienellä renkaalla lasketaan yksin, mutta suuremmalla renkaalla voi laskea kahdestaankin.

Puijon laen osoite on Puijontie 135.

Valkeisenlampi talvella
Pilkkimistä ja hiihtoa Valkeisenlammen jäällä.

Valkeisenpuisto

Runsaslumisena talvena mäkeä voi laskea melkein missä tahansa! Valkeisenlampea ympäröivästä Valkeisenpuistosta löytyy kaksi pulkkailuun vallattua mäkeä. Mäet eivät ole kaupungin virallisia pulkkamäkiä, joten laskijoiden on syytä huomioida oma sekä muiden ulkoilijoiden turvallisuus.

Mäenlaskun lisäksi Valkeisenpuistossa voi reippailla lampea ympäri, temppuilla leikkipuistossa ja kiipeilytelineissä sekä hiihtää tai pilkkiä Valkeisenlammen jäällä.

Valkeisenlampi sijaitsee aivan keskustan tuntumassa. Autolla saapuville löytyy pysäköintipaikkoja Valkeisenkadun varrelta lammen molemmin puolin, sekä Kuopion kaupunginteatterin että Alavan kirkon puolelta.

Huvittelua ja hyvää energiaa

Huvittelua ja hyvää energiaa

Kun haluat pitää hauskaa

Lue lisää

Katso sijainnit kartalla

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Aktiviteetit

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri

Artikkelit

Mitä tehdä talvella Kuopiossa lasten kanssa?