Laskettelu

Keski-Suomen hiihtokeskukset Tahko ja Kasurila

Keskeinen sijainti, huippuolosuhteet sekä upeat palvelut vetävät rinnekansaa Savon sydämeen läpi talvikauden. Laskettelukausi kestää yleensä joulukuusta huhtikuulle ja hiihtokeskusten tarjonnasta löytyy herkkuja niin aloitteleville laskijoille, perheille kuin kansainvälisen tason kisarinteitä kaipaaville.

Savon laskettelurinteiden keskeinen sijainti ja hyvä saavutettavuus tekevät niistä vertaansa vailla olevan kohteen, tulitpa rinteisiin mistä päin Suomea tahansa.

Lumilautailija Tahkolla
Laskettelu Tahkolla

Tahko

Monipuolinen Tahko sijaitsee alle tunnin ajomatkan päässä Kuopion keskustasta. Suomen neljänneksi suurimman hiihtokeskuksen valttikortteja ovat erinomaisesti hoidetut rinteet ja toimivat oheispalvelut sekä monipuoliset rinnetapahtumat, kuten after skit ja erilaiset kisailut.

Tahkon 25 rinnettä jakautuvat kahteen ilmansuuntaan, itä- ja länsirinteisiin, joten aurinkoisen laskun Tahkolta löytää aina kun paistaa. Huipulle vie 15 hissiä, joista kaksi on tuolihissejä. Lasten ja vasta-alkajien sompahissit sekä aivan pienimmille sopiva mattohissi. Tahkonrinteillä palvelee viisi rinneravintolaa, seitsemän nuotiopaikkaa, kaksi välinevuokraamoa, maineikas suksihuolto sekä monipuolinen hiihtokoulu.

Kasurila

Kasurila sijaitsee Siilinjärvellä, vain 20 km Kuopiosta pohjoiseen. Erityisesti lapsiperheiden ja nuorten suosimassa Kasurilassa on 8 rinnettä, 6 hissiä sekä mattohissi, suksikaruselli sekä pulkkamäki ja paljon muuta. 

Erikokoisia hyppyreitä ja reilejä löytyy kiitettävä määrä ja ne pidetään hyvässä kunnossa. Myös välinevuokraamo, hiihtokoulu, rinnekahvila ja muut palvelut ovat avoinna läpi hiihtokauden ja rinteen juurella olevalle nuotiopaikalle on mukava kerääntyä laskemisen lomassa.

Kasurilan rinteet Siilinjärvellä