Saunat

Löylyissä puhdistuvat niin keho kuin mieli.

Kuopion ja Tahkon saunat

Savusauna, rantasauna, näköalasauna, jääsauna, saunalautta, sauna kahdelle, sauna ryhmälle tai yleinen saunavuoro – Suomessa on yli kaksi miljoonaa saunaa, niinpä myös Järvi-Suomen alueelta saunoja löytyy lähes kaikkialta.

Saunoja on yhtälailla kaupunkien hotellien ja ravintoloiden yhteydessä, rannoilla, mökeissä kuin vaikkapa hotellihuoneessa tai laskettelurinteen huipulla sekä tietenkin alueen kylpylöissä. Hotellien aamu- tai iltasauna sisältyy yleensä majoituksen hintaan ja vuokramökeissä saunan voi lämmittää silloin kun se itselle parhaiten sopii. Mikäli omassa majapaikassa saunaa ei ole, tai sellaisen haluaa varata yksityisesti omalle seurueelleen, löytyy alueelta varmasti juuri tunnelmaan ja tilaisuuteen sopiva tilaussauna.

Alueen erikoisimpia ja samalla suomalaisittain hyvin perinteisiä saunoja ovat maailman suurin savusauna Kuopion Rauhalahden Jätkänkämpällä sekä Saanan elämyksellinen Sauna & Spa ulkoaltaineen ja savusaunoineen. Molemmista saunoista pääsee pulahtamaan Kallaveteen läpi vuoden ja kesällä saapua voi myös veneellä. Siilinjärvellä sijaitseva Avantosauna Lauteet on avoinna kaikille koko talviuintikauden ja lipun saa ostettua kätevästi pukuhuoneessa sijaitsevasta automaatista.

Tahkon erikoisimmat saunat löytyvät laskettelurinteiden huipulta, rinneravintoloiden yhteydestä, jossa saunaelämyksen täydentää upea postikorttimaisema yli satasaarisen Syvärin. Laskettelurinteiden huipulla sijaitsee myös aikuisten Metsäkylpylä Lähde, jonka saunojen suurista ikkunoista ihastellaan horisonttia. Välillä viilennytään joko ulkoaltaissa, tai muuten vaan taivasalla. Tahkolla saunomaan pääsee niin kesäisessä vehreydessä kuin hiihtohissien pyöriessä taustalla tai tähtitaivaan alla paljussa istuen.

Saunat Kuopiossa ja Tahkolla