Hiihtoloma

Hiihtoloma on parasta aikaa

Kotimaan hiihtolomakohteet Kuopio, Tahko ja koko Savon alue muodostavat ainutlaatuisen ympäristön, jossa yhdistyvät huippuluokan laskettelurinteet, kuvankaunis luonto, monipuoliset aktiviteetit, värikäs kaupunkielämä, tasokas ravintola- ja kulttuuritarjonta sekä taatusti lupsakkain lomatunnelma.

Hiihtoloman mukavin majoitus valitaan lomamökkien, huviloiden, hotellien ja huoneistojen valtavasta valikoimasta. Lisää pakettiin vielä sinulle sopivat tekemiset, kiinnostavimmat käyntikohteet sekä suosikkisi ravintoloiden joukosta ja koe elämäsi hiihtoloma Järvi-Suomen syleilyssä!

Kuopio – lumoava luonto ja kaupungin kosketus

Kuopion talvi on ihastuttava yhdistelmä värikästä kaupunkielämää ja luonnonläheisyyttä. Shoppaile, ulkoile, syö hyvin, nauti tasokkaasta viihteestä ja kauneimmista käyntikohteista.

Luistele luonnonjäällä kaupungin kainalossa, koe taianomainen talvinen Puijo, sporttaile sisäliikuntapaikoissa, hiihtele pitkin kaupungin rantoja tai rentoile alueen kylpylä- ja saunaelämysten parissa.

Tahko – kaikki parhaat talvilajit yhdessä paikassa

Talven monipuolisimpiin kotimaan lomakohteisiin lukeutuva Tahko ihastuttaa upeiden järvi- ja rinnemaisemien keskellä. Hiihtoloman suosikkilajeja Tahkolla ovat laskettelu ja lumilautailu, hiihtäminen, talvipyöräily, moottorikelkkailu ja talviretkeily, eli kaikenlaisen ulkoilmaelämän ja rentoilun yhdistäminen. Ulkoilmalajien lisäksi tekemistä löytyy muun muassa kylpylästä, keilaradoilta ja sisäseikkailupuistosta.

Hiihto Kuopiossa ja Tahkolla
Laskettelu Tahkolla

Hiihtoloman suosikit koko perheelle

1. Laskettelu
Suomen neljänneksi suurin hiihtokeskus Tahko sijaitsee vain 45 minuutin ajomatkan päässä Kuopiosta. Kuopion alueen toinen hiihtokeskus, erityisesti lapsiperheiden ja nuorten suosima Kasurila sijaitsee Siilinjärvellä, vain 20 kilometrin päässä Kuopiosta.
2. Luistelu
Luistele luonnonjäällä Kallaveden luisteluradalla tai jossain Kuopion alueen lukuisista kaukaloista tai luisteluradoista.
3. Mäenlasku
Mäenlasku on helppoa, hauskaa ja kaikille sopivaa talvista ulkoilua. Katso tästä paikallisten suosikkipaikat mäenlaskuun Kuopiossa.
4. Kylpylät
Koko perheen kylpyläloma antaa iloa ja energiaa pitkäksi aikaa!
5. Hiihto
Nauti järvenjäillä kiertelevistä latureiteistä tai sivakoi mäkiä ylös ja alas keskellä kaunista metsämaisemaa.
6. Museot
Oletko jo tavannut Kuopion museon Mammutin? Tiesitkö, että Kuopion korttelimuseossa voit tutustua siihen miltä kaupungissa ennen vanhaan näytti ja miten asuttiin ja juhlittiin? Tutustu museoihin ja valitse suosikkisi!
7. Puijo
Ulkoile kävellen, pyöräillen tai hiihtäen, vieraile Puijon tornissa tai laske renkaalla snowtube-mäkeä.

Millainen fiilis, sellainen loma!