Joulu

Pieniä hetkiä, suuria muistoja.

Tunnelmallinen joulu Kuopiossa

Aika ja aito läsnäolo ovat parhaita lahjoja, joita voimme itsellemme ja läheisillemme suoda. Niitä varten tarvitsemme tilaisuuden pysähtyä ja antaa tilaa ajatuksillemme. Joulun alla se voi tarkoittaa vaikkapa luopumista kaikista juhlajärjestelyistä, rauhoittumista ja rakastumista hetkeen.

Kuopiossa joulua vietetään paitsi kaikkialta Suomesta kotipaikkakunnalleen saapuvien kodeissa, myös jouluasuun puetuissa hotelleissa ja mökeillä. Kaupunkijoulun viettoon Kuopiossa on tarjolla niin täyden palvelun hotellipaketteja kuin erillisiä majoituksia, joihin yhdistää jouluruokailut valitsemissaan ravintoloissa. 

Joulun perinteisiin kuuluu myös Puijon joulurauhan julistus, kauniissa kaupungissa ulkoilu, luonnossa liikkuminen, rantasaunassa saunominen, joulukirkot ja –konsertit sekä muut aktiviteetit kuten kylpylässä rentoutuminen, shoppailu ja hiihtäminen.

Majoitu mukavasti ja tunnelmoi täysillä

Vaikka mielenrauha saavutetaan sisältäpäin, sopivia puitteita sen saavuttamiseksi ei sovi vähätellä. Arjesta irtautuminen ja omien ajatusten vapaalle päästäminen onnistuu parhaiten paikassa, jossa voi hurahtaa hiljaisuuteen, herkutella hartaudella ja rentoilla rohkeasti sydämensä kyllyydestä. 

Löydä joulun mukavin majoitus alueemme lomamökkien, huviloiden, hotellien ja huoneistojen valikoimasta, tunnelmaan sopivat tekemiset, kiinnostavimmat käyntikohteet ja maukkaimmat makuelämykset!

Pariskunta talvisessa metsässä
Hiihtoladut Kuopiossa ja Tahkolla

6 vinkkiä joululoman viettoon Kuopiossa

  1. Joulufiilis löytyy jo etukäteen Kuopion Joulutorilta tai viimeistään joulurauhan julistuksesta Puijolla. Katso kaikki joulun ajan tapahtumat tapahtumakalenterista.
  2. Puijon tuolihissi pyörii joulun aikaan ja sillä pääsee näppärästi ja maksutta ulkoilemaan Puijon lumisiin maisemiin. Puijolla on myös snowtube -mäenlasku sekä tunnelmallinen, kaikille avoin joulupolku kuvauspisteineen.
  3. Löydä Kuopion lumoavimmat ladut ja suuntaa ulos upeiden maisemien äärelle.
  4. Tiesitkö, että Kuopion ja Tahkon alueella on asukasmäärään nähden eniten ravintoloita koko Suomessa? Herkullisia jouluaaton illallisia on tarjolla useassa ravintolassa.
  5. Testaa talvipyöräilyä! Talviseen luontoon sopivan maastopyörän selässä matka taittuu leppoisasti ja maisemakin näyttää taianomaiselta.
  6. Suuntaa rinteeseen! Rinnekansaa hemmotellaan kahden hiihtokeskuksen, Tahkon ja Kasurilan voimin.

Täyden palvelun joulu Tahkolla

Kuvankaunis Tahko on monelle paikka, johon kokoonnutaan yhteisen joulun viettoon ystävien, sukulaisten ja sukupolvien kesken. Alueen valtavasta mökkitarjonnasta löytyy mistä valita ja mukavaa tekemistä on tarjolla sporttailusta rentoiluun. Tahkon ravintolat palvelevat läpi joulun, joten keittiökiireet voi halutessaan ulkoistaa vaikka ihan kokonaan.

Joulun suosikkilajeja ovat laskettelu, hiihto, luonnossa liikkuminen ja ulkoilu sekä kylpylän lämmössä loikoilu ja kiireetön yhdessäolo. Tahkon jouluohjelmaan kuuluvat myös kauneimmat joululaulut, joulurauhan julistus sekä mahdollisuus käydä joulukirkossa.

Täyden palvelun joulu Tahkolla