Museot

Kaunis kaupunkimme on innoittanut taiteilijoita ja käsityöläisiä sukupolvien ajan.
Koe vahvana elävä kulttuuriperimä alueemme museoissa ja historiallisissa kulttuurikohteissa.

Kuopion museot ja muut historialliset kohteet

Löydä mielenkiintoisimmat museot ja näyttelyt, upeimmat taideteokset, historialliset käyntikohteet tai eläydy entisajan tunnelmaan.

Kuopion modernissa keskustassa voit pujahtaa satojen vuosien takaiseen kaupunkilaiselämään: Kuopion Korttelimuseon kymmenissä historiallisissa kotimiljöissä, vanhassa apteekissa ja pihapiirissä kuulet herrasväen ja työväen entisaikain elämästä. Korttelimuseossa on paljon kiehtovia näyttelyitä, tapahtumia ja teemoja, joista Korttelimuseon Joulu on ehdottomasti yksi valloittavin.

Uudistuneen Snellmanninpuiston varrella komeileva Kuopion museon jugendrakennus on pala historiaa jo itsessään. Vastikään peruskorjattu, vuonna 1907 valmistunut, suojeltu museorakennus yhdessä kirjaston kanssa muodostavat Kantin, tiedon ja tarinoiden korttelin.

Kuopion Taidemuseo on inspiroiva ja aina uutta antava käyntikohde modernin ja klassisen taiteen ystäville. Kiehtovat näyttelyt ja ajatuksia herättelevät teemat, peruskokoelma sekä kulttuurivartit teoksista ja taiteilijoista kutsuvat viihtymään kerta toisensa jälkeen.

Suomen ortodoksinen kirkkomuseo RIISA on kansainvälisestikin merkittävä erikoismuseo. RIISAn ikonitaide, kullalla ja jalokivillä koristellut sakraaliesineet, upeat tekstiilit ja keisarilliset lahjat viestivät ainutlaatuisesta kulttuuriperinnöstä.

VB-valokuvakeskus on Suomen ensimmäinen alueellinen valokuvakeskus, joka järjestää kotimaisia ja ulkomaalaisia valokuvanäyttelyitä ympäri vuoden. Näyttelyiden lisäksi valokuvakeskuksessa on pieni Puoti, jossa on vaihtuva valikoima lahja- ja sisustustavaroita ja muuta pientä ostettavaa.

Tahkon matkailualueen kyljessä sijaitsevan Aholansaaren historiaan voi tutustua alueen Paavo Ruotsalaisen savupirttimuseossa. Itse hiihtokeskuksen syntyhistoriaan liittyvää materiaalia ja esineistöä on esillä Nilsiän kotiseutumuseossa. Tahkon historiasta kiinnostuneiden kannattaa lukea myös alueen värikkäästä historiasta kertova kirja, jota on saatavilla hotellien vastaanotoista.