Panimot ja tislaamot

Huippulaatuista käsityötaitoa.

Panimot, tislaamot ja alkoholitalot

Kuopio, Tahko ja koko Pohjois-Savon alue on tunnettu rikkaasta panimo- ja tislaamokulttuurista. Alueelta löytyy suuria alkoholitaloja, mutta myös useita pienpanimoita ja tislaamoita. Yhteistä näillä kaikilla on kuitenkin laadusta tinkimättömyys.

Suurin ja tunnetuin lienee Olvi, joka on valmistanut juomia Iisalmessa jo vuodesta 1878. Olvin tytäryhtiö The Helsinki Distilling Company, tuttavallisemmin HDCO, perusti Suomen ensimmäisen luomutislaamon Tahkolle. Tahkon tislaamo sijaitsee Break Sokos Hotel Tahkon ja tislaamoravintola Hophausin yhteydessä. Tislaamossa käytetään Nilsiän puhdasta pohjavettä ja luomuraaka-aineita.

Tahkon tislaamon tunnetuimpia tuotteita ovat Tahkon viski sekä Tahko gin. Näiden tuotantoon pääsee tutustumaan Tahkon tislaamon tehdaskierroksilla ja tastingeissa, jotka järjestetään tislaamoravintola Hophausin puolella.

Alkoholitalo Lignell & Piispanen on perustettu vuonna 1852 ja se on Suomen kolmanneksi vanhin saman suvun omistuksessa oleva perheyritys – käsityötaitoa jo kuudennessa sukupolvessa! ”Metsästä lasiin” -filosofiaa kunnioittava Lignell & Piispanen inspiroituu Pohjolan luonnosta, sen marjoista, yrteistä sekä peltojen viljoista. Raaka-aineet laadukkaisiin juomiin saadaan lähialueen metsistä ja pelloilta, joita jalostamalla saadaan makuja, joista voi maistaa pohjolan ainutlaatuiset neljä vuodenaikaa.

Lignell & Piispanen on erikoistunut ginin, liköörien ja muiden väkevien juomien valmistukseen. Tuotteiden valmistukseen pääsee tutustumaan Kuopion Bellanrannassa sijaitsevassa vierailukeskuksessa, jossa järjestetään tislaamokierroksia, tastingeja ja cocktailkouluja. Vierailukeskuksen yhteydessä sijaitsee myös Arctic Bar, jossa voi maistella Lignell & Piispasen tuotteita ja cocktaileja.

Lignell & Piispanen vierailukeskus, pullotus