Luistelu

Luonnonjäät, kaukalot ja kentät kutsuvat talviseen liikuntapäivään.

Luistelu luonnonjäällä ja Finland Ice Marathon

Luistelu on yksi Kuopion suosituimmista talviaktiviteeteista ja mikäpä olisikaan mukavampaa, kuin vetää luistimet jalkaan ja lähteä nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta aurinkoisena pakkaspäivänä. Kuopion tunnetuin ja suosituin luistelurata on vuosittain Kallaveden jäälle jäädytettävä maksuton luistelurata, jota käytetään myös helmikuun lopussa järjestettävässä Finland Ice Marathon -tapahtumassa. Rata on pisimmillään jopa 12,5 kilometrin mittainen ja keskustan läheisyys valaisee sitä hieman myös illan hämärässä.

Luistelun tukikohtana toimii Kuopion Matkustajasatama, jossa luistelijoita palvelee muun muassa ihastuttava talvikahvila sekä samassa yhteydessä toimiva vuokraamo. Monojen ja terien lisäksi vuokrattavana on myös potkukelkkoja ja suksia. Mikäli välineet löytyvät omasta takaa, voi radalle suunnata myös muualta rannalta.

Kallaveden luisteluradan varrella, aivan sataman lähellä on myös mukava nuotiopaikka ja luistelukausi kestää pitkälle kevääseen saakka. Luisteluradan ylläpidosta vastaa Kuopion kaupungin liikelaitos Mestar Oy, joka tiedottaa virallisesti radan aukiolosta ja käytöstä.

Luistinradat ja kaukalot

Kuopion luistelukentät ja kaukalot sijoittuvat eri puolille kaupunkia, mutta matkailijoille helpoimmin saavutettavia ovat keskustan tuntumassa olevat Kuopionlahden luistelukenttä ja kaukalo sekä Hapelähteen kaukalo. Myös Tahkolla on kaikkien vapaasti käytettävissä oleva luistelukenttä.

Luistelu

Tahko

Luistelu

Tahkon luistelukenttä sijaitsee Tahkon Lähiliikuntapuistossa. Kenttä on valaistu ja se on kaikkien vapaassa käytössä.

Lue lisää