Kuntolaakso_Uimahalli_NevalainenSoile-29
  Emma K • 21.08.2020

Veden alla

Kuopion uusi Kuntolaakson uimahalli avattiin maanantaina 3. elokuuta 2020 ja se on saavuttanut jo valtavan suosion paikallisten uimareiden keskuudessa. Tässä erään tyytyväisen asiakkaan käyttökokemuksia.

Vesi on aina ollut ehdoton suosikkielementtini ja nyt siitä nauttimiseen on poikkeuksellisen upeat mahdollisuudet Kuopiossa. Upouusi Kuntolaakson uimahalli on pinta-alaltaan Suomen toiseksi suurin.

Kävijää ilahduttavat todella selkeät opasteet ja riemastuttavat vanhat Viktor Barsokevitchin uimarivalokuvat. Kahvila- ja ravintolapalvelut ovat kohdallaan ja koko yleisilme on upean valoisa ja avara.

Hyvin mahtuu uimaan matkaa 10-rataisen 50 metrin pääaltaassa. Osa radoista on jaettu vesijuoksijoille.  Lapset ja nuoret nauttivat täysillä omassa hyppyaltaassa, mutta hyppimisen lisäksi löytyy myös opetus- ja nuorisoallas. Monitoimialtaalla voi vaikka polkea hydrobikeä tai vesijumpata videoiden tahtiin. Kylmäallas oli mainiosti suunniteltu läpikäveltäväksi. Ja lämpimämpi poreallas on nerokkaasti sijoitettu heti matalan tenava-altaan kylkeen. Lapsiperhettä muutenkin ilahduttaa perusaltaiden lisäksi teemapäivinä löytyvä wibit-rata ja kahvilassa huomioitu lasten leikkipiste. 

Punttien nostoon on kaksi kuntosalia. Yläkerran salilta löytyy painopakkalaitteiden lisäksi muun muassa kyykkypaikka, kuntopyöriä ja cross-trainereita sekä ohessa oleva ryhmäliikuntatila kehonpainoharjoituksiin. Alakerran kuntosali on varustelultaan enemmän vapaiden painojen kanssa harjoitteluun. Kyykkypaikkoja ja käsipainoja riittää useammallekin kävijälle.

Arvostan isosti sitä, että ympäristönäkökulmat on otettu huomioon. Tuon mielelläni kotoa oman pefletin saunaan, jotta muovijätteen määrää saadaan alas. Kävijää ilahduttaa 10 sekunnin uimapukukuivuri ja kolmet saunavaihtoehdot aromasaunasta lämpimämpään.

Uimahalli jakaa tilat naapurissa sijaitsevan KalPan kotihallin kanssa. Niiralan Monttu on Suomen ensimmäinen jäähalli, jossa käytetään hiilidioksidia hyödyntävää tekniikkaa.

Kyllä kelpaa Kuopiossa polskutella! Talo tarjoaa tekemistä ihan koko päiväksi.

Saatat olla kiinnostunut

Paikat

Kuntolaakson Uimahalli

Esittelyssä

Kylpylät

Esittelyssä

Aktiviteetit