Ilmakuva Vesileppiksestä Leppävirralla

Vesileppis on valittu vuoden 2022 kotimaan huippukohteeksi

  Marika Ranta-Pere • 22.04.2022

Vuoden 2022 huippukohde

Suomen Matkailijayhdistys SMY valitsee vuosittain kotimaisen matkailun huippukohteen. Vuonna 2021 huippukohde oli Turun Saariston rengastie ja vuonna 2020 Suomen Urheiluopisto Vierumäellä Heinolassa. Tämän vuoden huippukohteeksi on jäsenyhdistysten joukosta valittu Hyvinvointi- ja liikuntakeskus Vesileppis Leppävirralla.

SMY:n hallituksen päätös oli yksimielinen. Perusteluina valinnalle ovat olleet muun muassa se, että kohde luo uutta ja toimii esimerkkinä myös muille matkailualan toimijoille ja yrityksille ympäristönäkökohtien huomioinnissa.

Halusimme tänä vuonna painottaa vastuullista toimintaa ja Leppävirralla on menossa hieno projekti ympäristövastuun osalta.”, summaa SMY:n puheenjohtaja Marja Tiittanen.

Sport & Spa Hotel Vesileppiksen toimitusjohtaja Esa Salmiheimo vastaanottaa kunniakirjan tunnustuksesta Tampereella perjantaina 22. huhtikuuta. 

Olemme tunnustuksesta erittäin ylpeitä ja otamme sen kunnialla vastaan.”, kertoo Salmiheimo. 

Leppävirran kunta etenee harppauksin kohti hiilinegatiivisuutta

Leppävirran kunnalle on laadittu hiilinegatiivisuustavoite ja kunnan omistamassa kiinteistössä sijaitseva Sport & Spa Hotel Vesileppis on mukana tavoitteessa.

Leppävirran alueen uudet investoinnit vievät kohti hiilinegatiivisuustavoitetta, jota tukee myös kaksisuuntainen kaukolämpöjärjestelmä. Sport & Spa Hotel Vesileppiksessä sijaitsevien hiihtoareenan ja jäähallin kylmälaitteiston uusiminen mahdollistaa sen, että niistä saatava lauhdelämpö voidaan hyödyntää liikunta- ja majoitustilojen lämmityksessä. Kesäaikaan alueelta jää ylijäämälämpöä ja silloin se ohjataan kaukolämpöverkon kautta muun Leppävirran taajama-alueen lämmitykseen.

Mahdollisuuksia jokaiseen makuun

Leppävirran alue on rakentunut vuosien saatossa valtavasti ja kehittyy jatkuvasti. Alueella on lukemattomia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon. Yksi uusimmista alueen käyntikohteista on suosittu Muumi-jääluola, joka aloitti neljännen kautena viime tapaninpäivänä. Kausi kestää elokuun loppuun saakka. 

Muumi-jääluola sijaitsee maan uumenissa, 30 metrin syvyydessä hotellin alapuolella. Jääveistoksissa käytetty jää on peräisin Suomen Lapista, Lainionjoesta. Lainionjoen veistosjää on ainutlaatuista jääveistosten raaka-ainetta sillä jää muodostuu virtaavassa vedessä. Veden virtaus pitää jään alapinnalla kulkeutuvat ilmakuplat pieninä ja hidastaa jäätymisnopeutta, jolloin jäästä saadaan lähestulkoon kuplatonta, lujaa ja kirkasta.

Sport & Spa Hotel Vesileppis on myös vakiintunut ja suosittu kohde eri lajiliittojen turnauksille ja leireille sekä ryhmä- ja luokkaretkille. Vesileppiksen lukemattomien harrastusmahdollisuuksien lisäksi Leppävirran alueella sijaitsee myös seikkailupuisto Leppis sekä kesäkuussa avattava uusi vesipuisto Viihdelaituri.

Muumi-Ice-Cave.jpg

Taianomainen Muumi-jääluola

Muumi-jääveistosnäyttely avoinna joka päivä klo 10-20.

Lue lisää

Saatat olla kiinnostunut

Yritykset

Sport & Spa Hotel Vesileppis

Yritykset

Sport & Spa Hotel Vesileppis

Esittelyssä

Näe ja koe