Syksyinen maisema Puijon laelta

Uusi Kalevala Awakening elämystrilleri Puijolla

  Marika Ranta-Pere • 11.10.2022

Immersiivinen elämys, joka ei sovellu kaikille

Suomen kansalliseepos Kalevalasta tutut hahmot, myytit ja itse pahuus heräävät henkiin Puijolla, kun Kalevala Awakening tuo dystooppisen todellisuuden Kuopioon. Uudenlainen virtuaalinen elämys on tarjolla kaikille ilmaiseksi.

Kalevala Awakening on paikkasidonnainen mobiilikierros, jonka virtuaalinen todellisuus on toteuteutettu immersiivisen äänimaailman avulla. Paikkasidonnaisuutensa vuoksi kierros on suunniteltu juuri Puijolle, eikä sitä pysty kokemaan missään muualla.

Tarinansa puolesta Kalevala Awakening on hyytävä ja hermoja koetteleva – siinä maalataan kuva maailmasta, joka on muuttunut juuri sellaiseksi kuin olemme pelänneet. Jännitysseikkailu vie kuuntelijan suomalaiseen metsään, jossa Kalevalan hahmot heräävät henkiin. Tarinan päähenkilö on poikansa kadottanut nainen, joka kamppailee oman uskonsa kanssa epätoivoisessa tilanteessa. Pelastusmatka koettelee naisen rohkeutta hänen kohdatessaan pahuutta, mystisiä hahmoja ja magiaa.

Tarinaa kuljetetaan moniulotteisen äänimaailman, Puijon syksyisen luonnon ja jännityskerronnan avulla.

“Kestävä matkailu ja digitaaliset palvelut ovat Puijo Peak Oy:n keskeinen kehityskohde Puijon matkailualueella. Olemme jo pitkään miettineet, että miten voisimme vuodenaikojen kierrossa hyödyntää myös pimeää aikaa ja nyt Kalevala awakening mahdollistaa tämän oivallisesti. On aivan huikeaa, että Kalevalan tarinoista tulee hetkeksi totta Puijolla”, riemuitsee Puijo Peak Oy:n toimitusjohtaja Pekka Niemelä.

Nainen Puijon hämärässä metsässä Kalevala Awakening elämyskierroksella

Kierros on ilmainen

Kierros on Puijon matkailualueen asiakkaille ilmainen. Puijon Tornilta alkavan jännitysseikkailun kokemiseen kävijä tarvitsee vain oman mobiililaitteen ja kuulokkeet.

Kierros tapahtuu kävellen ja samaan aikaan kuunnellaan tarinaa mobiililaitteelle ladattavan maksuttoman sovelluksen kautta. Sovelluksen lataaminen onnistuu Puijon Tornin myyntipisteestä sen aukioloaikana. Valaistua pururataa pitkin kiertävä reitti on keskivaativa sisältäen nousuja ja laskuja. Parhaiten kierros soveltuu koettavaksi hämärässä syysillassa kuulokkeiden kanssa, mutta sen voi kiertää myös päivällä. Elämyskierros kestää noin 45 minuuttia.

Reitillä kuultava audioelämys sisältää väkivaltaa ja itsetuhoisuutta, minkä vuoksi elämyskierrosta suositellaan vain yli 16-vuotiaille.

Maastopyöräilijä Puijolla

Puijo Peak

Koe luontoa kunnioittavat paikalliset ohjelmapalvelut ja elämykset Puijon ainutlaatuisessa ympäristössä!

Lue lisää

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Suunnittele matkasi

Esittelyssä

Huvittelua ja hyvää energiaa

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri