Reko-Kaikontarha

REKO – Lähiruokaa suoraan
tuottajalta kuluttajalle

  Jesse Kettunen • 02.02.2023

Lähiruokapalvelu lähellä sinua

Lähiruoan myynti- ja jakelumalli REKO (Rejäl konsumtion, joka tarkoittaa Reilua kuluttamista) on palvelu, jonka kautta kuluttaja tilaa lähiruokaa suoraan tuottajalta, ilman välikäsiä. Tilaukset ja toimitukset sovitaan REKO:n oman alueen Facebook-ryhmässä.

Kuopion REKO-ryhmä löytyy Facebookista nimellä REKO Kuopion tori, sieltä pääset tutustumaan alueen tarjontaan. Ensimmäinen REKO-ryhmä perustettiin vuonna 2013 ja nykyään ryhmiä löytyy satoja ympäri Suomen.

Tunnetuimpia pohjoissavolaisia elintarvikkeita ovat juustot, marjamehut sekä kala-, liha-, ja kasvistuotteet. Luomun ja lähiruuan tuotanto on lisääntynyt alueella voimakkaasti.

Palvelu toimii vapaaehtoisvoimin ja sen ylläpitäjät eivät saa työstään palkkiota. Kaikki työ perustuu siihen, että paikallisesti tuotetun lähiruoan hyvät puolet ovat tiedossa ja palvelun avulla ne tuodaan lähelle kuluttajaa.

Paikallista lähiruokaa, ilman välikäsiä

Lähiruokapalvelu REKO tarjoaa hyötyjä niin kuluttajalle, kuin tuottajalle. Kuluttajalla on mahdollisuus hankkia tuoreita kotimaisia tuotteita vaivattomasti ja lähiruoan tuottajalla on mahdollisuus kasvattaa myyntiään, sekä saada ansaitsemaansa arvostusta tuottamaansa lähiruokaa kohtaan.

Facebookin paikalliseen REKO-ryhmään liittymällä pääsee tutustumaan esillä oleviin tuottajiin ja heidän valikoimiinsa. Samasta ryhmästä pääsee sopimaan tilauksen ja toimituksen suoraan lähiruokatuottajan kanssa.

Lähiruoan hankkiminen REKO:n Facebook-ryhmästä ei perustu jälleenmyyntiin, vaan tuotteet ostetaan suoraan tuottajalta. Näin varmistetaan ruuan eettisyys, lisäaineettomuus ja kuluttajan mahdollisuus kysyä suoraan tuottajalta tuotannosta. Jokainen lähiruoan tuottaja on valmis kertomaan tuotannostaan mahdollisimman kattavasti.

Miksi lähiruoka?

  • Lähiruoka on tuoretta ja edullista. Lisäaineita ei siis ole ja kuljetuskustannukset on minimoitu.
  • Ruoka on tuotettu lähellä, joten tiedät sen alkuperän. Itse hankkimasi lähiruoan parhaita puolia onkin se, että tiedät mitä syöt.
  • Puhdas ja lisäaineeton ravinto on tärkeää hyvinvoinnin kannalta.
  • Paikallisuuden hyödyntäminen on ekologista.
  • Vuodenajat ja sesongit näkyvät myös lautasellasi.
  • Tuet samalla lähiyhteisöäsi, sen elinvoimaisuutta ja yhteisöllisyyttä.

REKO-ryhmästä löydät myös samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa jaat samanlaiset arvot ja kiinnostuksen kohteet. Voit vaihtaa kokemuksia ja reseptejä, sekä ruoan noutaminen suoraan tuottajalta luo luottamusta ja yhteishenkeä. Lähiruoka on myös sielun ruokaa.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Syö ja juo

Esittelyssä

Syö ja juo

Esittelyssä

Suunnittele matkasi