Rock Suite, Original Sokos Hotel Puijonsarvi Kuopio

Majoitu kuin rokkitähti

  Marika Ranta-Pere • 27.04.2023

Rock Suite & kvintettihuoneet

Osuuskauppa PeeÄssä uudistaa Original Sokos Hotel Puijonsarven päärakennusta 5,5 miljoonalla eurolla. Kokonaisuus tulee valmistumaan kesään mennessä, mutta osa huoneista on jo valmiita. Yksi niistä on 41 neliön kokoinen, glamouria huokuva ja hulppea Rock Suite, jossa majoitut kuin rokkitähti. Uudistuksen myötä hotelli esittelee myös uudet kvintettihuoneet, jossa on nimensä mukaisesti jopa viisi vuodetta.

Rock Suite
Rock Suite

Aitoa rokkitunnelmaa

Uuden Rock Suiten vuode muistuttaa esiintymislavaa neonvaloineen. Koko huoneisto on täynnä rock-elämäntyyliin sopivia yksityiskohtia, kuten mustaa samettia, kullattuja yksityiskohtia, esiintymisasuja ja paikallisten muusikoiden soittimia. Sviitistä löytyy muun muassa Turmion Kätilöiden basso, jota on soitettu Kuopiorockin lavalla. Olo- ja makuuhuoneesta sekä saunasta koostuvan Rock Suiten teknisiin yksityiskohtiin sekä tunnelmaa luovaan valaistukseen on panostettu erityisen paljon.

– Rokkisiviitissä on paljon ylellisyyttä ja hienoja yksityiskohtia, joista hauskimmat löytyvät ehkä kylpyhuoneesta – värejä vaihtavat suihkuvalot ja pesevä wc-istuin esimerkkeinä. Tämä uniikki huoneisto sopii esimerkiksi Kuopioon esiintymään tuleville yhtyeille, festarivieraille, polttareihin tai mihin tahansa hetkeen, joka kaipaa erityistä tunnelmaa. Rock Suite on tehty ihan kaikille oman elämänsä rokkistaroille ja musiikin ystäville, hotellinjohtaja Johanna Väätäinen kertoo.

Rock Suite, esiintymisasu
Rock Suite, esiintymisasu
Kultainen jakku, jonka jokainen ”oman elämänsä rokkistara” voi pukea ylleen Rock Suitessa.

Puijonsarvi <3 tapahtumat

– Kuopio on ilon, tanssin, musiikin ja kulttuurin kaupunki ja olemme halunneet antaa sen näkyä myös meillä Puijonsarvessa. Muun muassa näissä päärakennuksen uusissa hotellihuoneissa, joiden sisustus on saanut inspiraationsa paikallisen musiikin ja tanssin eri muodoista, tummanpuhuvasta tangosta keveään valssiin, Väätäinen kertoo.

Hotellissa on jo ennestään Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin mukaan nimetty siipi. Sen mustan ja punaisen sävyissä kylpevä Jorma Uotinen -sviitti on kunnianosoitus maestrolle. Uotinen on itse osallistunut sviitin suunnitteluun ja asuu huoneistossa aina Kuopiossa vieraillessaan.

– Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali tuo Kuopioon sekä kotimaisia että ulkomaisia tanssin ystäviä ja on tunnelmaltaan ainutlaatuinen. On upea kokemus nauttia festivaalitaiteesta ja yöpyä festivaalin ajan teemaan sopivissa huoneissa, Väätäinen vinkkaa.

– Suosituimpien tapahtumien ajankohdat alkavat jo varauskalenterissa täyttymään, mutta tilaa on vielä. Monipuolinen hotellimme palvelee kaikenlaisia matkaajia ja erilaisia tarpeita. Puijonsarven sijainti on myös erinomainen kesän kulttuuritapahtumiin osallistumista ajatellen, kertoo Väätäinen.

Original Sokos Hotel Puijonsarven Jorma-suite
Jorma Uotisen suunnittelema nimikkosviitti

Yksi hotellihuone koko porukalle?

Uudistuksen myötä Original Sokos Hotel Puijonsarvi esittelee kvintettihuoneet, joissa on viisi vuodetta. Huoneessa mahtuu nukkumaan jopa seitsemän henkilöä, joten se on hyvä vaihtoehto esimerkiksi kaveriporukalle. Kvintetti koostuu kahdesta parivuoteellisesta makuuhuoneesta, kahdesta kylpyhuoneesta ja saunasta. Osassa huoneista on lisäksi parvisänky.

Kesän tapahtumat Kuopiossa

Tapahtumakalenteri

Katso kaikki kesän tapahtumat

 

Lue lisää

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Säpinää cityssä

Esittelyssä

Majoitus

Artikkelit

37 ideaa koko perheen kaupunkilomaan Kuopiossa