Original Sokos Hotel Puijonsarvi uudistuu

Original Sokos Hotel Puijonsarvi uudistuu

  Marika Ranta-Pere • 13.04.2023

Dynaaminen taide elävöittää uudistuvia tiloja

Original Sokos Hotel Puijonsarvea on uudistettu vaihe vaiheelta lähivuosien ajan. Nyt vuorossa ovat päärakennuksen huoneet, hotellikäytävät, sisäänkäynti sekä julkisivu. Jatkossa hotellivieraiden aisteja hivellään myös paikallisilla taide-elämyksillä. Hotellin käytäville tehdyt dynaamiset taideteokset ovat kuopiolaisten suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto Partanen & Lamusuon pääsuunnittelijoiden Jaana Partasen ja Heikki Lamusuon käsialaa. Puijonsarven päärakennuksen iso uudistus valmistuu kesäkuussa 2023.

”Taide tuo hotellivierailulle merkityksellisyyttä ja syvyyttä, muuntaen samalla vierailun elämykseksi. Näen, että taide tuo vieraillemme myös turvan tunnetta ja väylän oman sisäisen maailman tutkimiseen. Sydämellisesti suomalaisena Original by Sokos Hotels -hotellina meille oli tärkeää tarjota näyttämö juuri paikalliselle osaamiselle ja ammattitaidolle”, hotellinjohtaja Johanna Väätäinen kertoo uusista teoksista ilahtuneena.

Partanen & Lamusuo on tunnettu isoista arkkitehtuurihankkeistaan, joissa muotoilu, taide ja arkkitehtuuri yhdistyvät. Taiteellinen johtaja Jaana Partanen kertoo, että taideteokset ovat heidän lempilapsiaan, ja niitä tehdään mielellään myös muiden suunnittelemiin tiloihin.

Taideteos Original Sokos Hotel Puijonsarven käytävällä
Partanen & Lamusuon taideteos Original Sokos Hotel Puijonsarven hotellikäytävällä.

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali inspiraationa neliosaiselle taideteokselle

Partanen ja Lamusuo ovat luoneet hotellikäytäville neljä erilaista dynaamista kuvataideteosta, joissa inspiraationa ovat Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esitetyt teokset, kuten Dada Masilon Joutsenlampi ja Tero Saarinen Companyn Third Practice.

”Taideteokset ovat monitasoisia töitä, joissa metalliosan taustalla kulkee dynaaminen valo. Kun vieras astuu hotellikäytävälle, herää taide valon avulla eloon muodostaen dynaamisen liikkeen, jolloin musiikin ja tanssin leikkiä toistava teos käynnistyy”, Jaana Partanen kertoo.

”Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä päärakennuksen uudet hotellihuoneet suunnitelleen sisustusarkkitehtitoimisto Franz Designin kanssa, jotta taideteokset yhdistyisivät eheästi huoneiden sisustukseen”, Heikki Lamusuo avaa suunnitteluprosessia.

Paikallisuus osana Puijonsarven identiteettiä

Original Sokos Hotel Puijonsarven päärakennuksen kaikki 157 huonetta, hotellikäytävät sekä sisäänkäynti ja julkisivu uudistetaan. Päärakennukseen tulee uudistuksen myötä Standard-huoneiden lisäksi neljä sviittiä, saunallisia Superior-huoneita sekä perhehuoneita. Uutuutena hotelli esittelee myös viiden vuoteen Kvintetti-huoneet. Ensimmäiset uudet huoneet sekä huonekerrosten taideteokset valmistuivat maaliskuussa ja kokonaisuus tulee valmistumaan kesällä 2023.

”Elämän palo, ilo ja intohimo ovat kuopiolaisuuden ydintä, vahva musiikki- ja tanssikulttuuri osana sitä. Päärakennuksen nyt uusittavien huoneiden aistikas sisustus on saanut inspiraationsa juuri paikallisen musiikin ja tanssin eri sävyistä. Huonetyylit vaihtelevat tummasta tangosta kepeämpään valssiin”, hotellinjohtaja Väätäinen kertoo.

Myös talon uusi rokkisviitti näyttävine estradimaisine vuoteineen vie paikallisen kulttuurin äärelle.

”Paikallinen kulttuuri on tuotu hotellikokemukseen jo aiempien huoneuudistusten yhteydessä. Esimerkiksi Kuopio Tanssii ja Soi -hotellisiivessä huoneiden väritys ja tunnelma on kepeä kuin balettitanssijan hyppy”, Väätäinen jatkaa.

ktm_syksy_sapina_elake_drinkit_02_web.jpg

Säpinää cityssä

Kun on aika irrotella

Lue lisää

Hotellia operoiva Osuuskauppa PeeÄssä investoi lähivuosina 28 miljoonaa euroa hotelliensa uudistuksiin. Puijonsarven lisäksi uudistuvat Original Sokos Hotel Koljonvirta, Iisalmi ja Break Sokos Hotel Tahko. Kehitystyö on osa Osuuskauppa PeeÄssän strategiaa, jossa se haluaa toimia Pohjois-Savon matkailusektorin kasvuveturina.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri

Esittelyssä

Hemmottelua ja hidasta elämää

Esittelyssä

Hotellit