Gaala-2023

  Venla Mutanen • 27.10.2023

Kuopiossa juhlistettiin matkailu- ja tapahtuma-alan toimijoita

Perinteeksi muodostunut Pohjois-Savon alueen Matkailu- ja tapahtuma-alan gaala järjestettiin perjantaina 27.10. Scandic Kuopiossa. Tapahtuma järjestettiin kolmatta kertaa ja gaalan järjestäjänä toimi Kuopio-Tahko Markkinointi.

Tilaisuudessa oli paikalla alueen matkailu- ja tapahtuma-alan toimijoita, Kuopion kaupungin ja eri hankkeiden edustajia sekä muita alueen yritysten edustajia. Illan aikana nautittiin yhdessäolosta, loistavasta ruoasta sekä viihdyttävästä ohjelmasta, johon sisältyi ajankohtaisia puheenvuoroja ja musiikkiesitys.

Gaalan avasi kaupunginjohtaja Soile Lahti. Ohjelmassa oli puheenvuoro Lakepark-hankkeelta sekä paneelikeskustelu, jossa muisteltiin Kuopio-Tahko Markkinoinnin jo 10-vuotista taivalta. Lisäksi nautittiin tunnelmallisesta musiikista Musiikkia maaseudulla -piano-selloduolta.

”Yhteismarkkinointi on yksi maailman vaikeimmista lajeista ja 10 vuotta menestyksellistä yhteismarkkinointia on aikamoinen suoritus.”- Kirsi Soininen, Kuopion kaupungin markkinointijohtaja.

Vuoden 2023 Matkailu- ja tapahtuma-alan gaalassa palkitut.
Kuvassa Miika Keihänen (ylhäällä vasemmalla), Unto Juutinen, Arto Jauhiainen, Pekka Niemelä, Allu Koskinen, Erkka Isotalo, Anna Hämäläinen, Hanna-Mari Kuivalainen, Jaana Sahlman (alhaalla vasemmalla), Eeva Mertanen, Kirsi Koponen, Pia Sihvonen.

Vuoden onnistujat palkittiin kultaisilla palmuilla

Perinteisesti gaalassa palkittiin tänä vuonna itsensä ylittäneitä yrityksiä ja henkilöitä. Voittajat oli äänestetty alan toimijoiden keskuudessa ja heidät palkittiin uniikeilla Kultainen Palmu -palkinnoilla.

Tilaisuudessa palkitut:

 • Vuoden Nukuttaja 2023: Original Sokos Hotel Puijonsarvi
  • Puijonsarvella on pitkät perinteet ollessaan yksi alueemme vanhimmista majoittajista. Hotelli on kokenut laajoja remontteja viime vuosien aikana ja lämmin tunnelma sekä erinomainen asiakaspalvelu välittyvät Puijonsarvesta.
 • Vuoden Syöttäjä 2023: Ravintolamestarit
  • Ravintolamestarit tarjoilee elämyksellisiä makumatkoja usean ravintolan voimin, tekipä mielesi sitten lounaslihapullia tai useasti palkittua Bouillabaissea. Ravintolamestarit palkitaan vuoden syöttäjänä jo toista kertaa.
 • Vuoden Juottaja 2023: Cafe Sillan Alla
  • Cafe Sillan Alla on pitkäaikaisen, jo yli kahden vuosikymmenen ajan niin tapahtumissa kuin muissakin vapaa-ajan kohtaamisissa työskennelleen toimijan tuorein toimipiste. Cafe Sillan Alla tarjoaa kesän makunautintoja Saaristokaupungissa Keilakannan kanavan sillan alla.
 • Vuoden Liikuttaja 2023: Arto Jauhiainen
  • Arto Jauhiainen on pitkän linjan toimija, jonka periksiantamattomuus ja hullutkin ideat ovat ilostuttaneet niin paikallisia asukkaita kuin matkailijoita. Hän on liikuttanut meitä niin maalla, vedessä kuin ilmassakin, uusimpana Tahko Ziplinessa.
 • Vuoden Vastuullisuusteko 2023: Puijo Peak
  • Puijo Peakille vastuullisuus ei ole vain sanahelinää, vaan jatkuvia ja jokapäiväisiä tekoja niin uusiutuvan energian kuin yhteiskuntavastuunkin osalta. Vastuullisuutta on myös se, että rakas maamerkkimme on tänään eläväisempi kuin koskaan ja kaikkien saavutettavissa. Tänä vuonna Puijon tornin öljylämmitys on vaihdettu uusiutuvilla biopolttoaineilla tuotettuun ekokaukolämpöön.
 • Vuoden kasvava matkailualan yritys 2023: Biketaxi
  • Biketaxin kuljettajien iloinen tervehdys kutsuu kyytiinsä Kauppakadun päästä päähän ja ylikin. Nämä keltaiset liikkuvat kopit ovat vallanneet jo 14 suomalaista kaupunkia.
 • Elämäntyöpalkinto 2023: Unto Juutinen
  • Unto Juutisen nimi nousee esille monissa alueemme yritysten menestystarinoissa. Hän on mahdollistanut kehitystä, palveluja ja kasvua alueellemme vuosikymmenten ajan. Lisäksi hän on toiminut siltana yrittäjien ja julkisen sektorin välillä.
 • Elämäntyöpalkinto 2023: Jaana Sahlman
  • Jaana Sahlman on ollut mukana nostamassa Tahkoa Suomen matkailukeskusten kärkeen. Ensin hän vei Tahkon huipulle heinäpaalit ja loppu onkin historiaa. Nykyään hänen ansiostaan Tahkolla valitaan pöydällä tanssimisen Suomen mestarit.