Tahko, ruska

Pohjois-Savon Matkailu Oy syntyy

  vieraileva kirjoittaja • 10.10.2023

Pohjois-Savo saa oman maakunnallisen matkailunedistämisorganisaation

Pohjois-Savon Matkailu Oy:n perustamiskokous pidettiin Kuopiossa 4. lokakuuta, jossa nimettiin hallituksen jäsenet ja hyväksyttiin yhtiön perustamissopimus. Varsinainen toiminta alkaa marraskuun aikana ja toimitusjohtajahaku tullaan avaamaan pian.

Osakeyhtiön perustavat 19 maakunnassa toimivaa matkailuyritystä yhdessä Pohjois-Savon kuntien (poislukien Varkaus ja Joroinen) kanssa. 

Yhtiön hallitukseen tullaan valitsemaan:

Yritys/elinkeinon edustajat:

  • Pekka Vihma, TAHKOcom (pj.)
  • Lauri Suutarinen, Kuopio-Tahko Markkinointi
  • Anna Hämäläinen, Osuuskauppa PeeÄssä
  • Elena Chiksoeva, Lapland Hotels

Kuntaedustajat:

  • Terho Savolainen, Iisalmi (Ylä-Savo)
  • Anu Häiväläinen, Kuopio (Kuopion seutu)
  • Lari Tiikasalo, Tervo (SavoGrown toiminta-alue ja Leppävirta)

Edistysaskelia matkailun kehittämiseen ja edunvalvontaan

Pohjois-Savon Matkailu Oy:n synty tarkoittaa merkittävää edistysaskelta matkailun koordinoituun kehittämiseen ja edunvalvontaan maakunnassa. Yhtiön perustehtävänä on Pohjois-Savon kansainvälisen matkailun kasvattaminen. Yhtiö koordinoi alueen matkailutoimijoiden yhteistyötä; alueen yhteistä, kansainvälistä matkailumarkkinointia ja toimialan kehittämistä sekä edustaa alueen matkailutoimijoita sovituissa alueellisissa, kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa, kuten Visit Finland ja Lakeland -yhteistyössä. Lisäksi yhtiö tuottaa markkinatietoa ja seuraa matkailun kehittymistä sekä toteuttaa matkanjärjestäjäyhteistyötä.

– On erittäin tärkeää, että Pohjois-Savo saa oman maakunnallisen matkailunkehittämisorganisaation. Alueemme matkailun ja vapaa-ajan elinkeino tarvitsee vahvaa yhteistyötä kehittyäkseen – ja jotta voimme saavuttaa aitoa kasvua, tarvitsemme kansainvälistä matkailua. Kun perustettavalle yhtiölle saadaan valittua toimitusjohtaja, pääsemme viemään yhteistä työtä jälleen eteenpäin. Kuopio-Tahko Markkinointi on ollut isossa roolissa alusta asti valmistelemassa perustettavan yhtiön toimintamalleja, sillä yhteismarkkinointi tulee olemaan keskeisessä osassa myös Pohjois-Savon Matkailu Oy:n toiminnassa. Meille kaikille matkailualan toimijoille on tärkeää, että olemme tunnistaneet yhteiset tavoitteemme ja suunnan, joka varmasti auttaa aluettamme kehittämään matkailun toimialaa. Summaa Lauri Suutarinen, Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n hallituksen puheenjohtaja. 

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Suunnittele matkasi

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri

Esittelyssä

Näe ja koe