Kuopio Wine Festival

Kuopio Wine Festival 2024 tuo tuulahduksen Ranskaa Kuopioon

  Venla Mutanen • 12.12.2023

Ranskalaista gastronomiaa ja Suomen ykkösartisteja

Suomen suurin viini- ja ruokafestivaali on ilahduttanut Kuopion matkustajasatamassa yli 20 vuoden ajan. Tulevana kesänä festivaalia vietetään 28.6.-6.7.2024 ranskalaisen ruoka- ja viinikulttuurin parissa, minkä lisäksi lavalle nousevat maamme ykkösartistit.

Välimeren makuja

Ranskan ruokakulttuurin parhaita puolia esittelevää välimerellistä menua on valittu täydentämään parhaat viinit. Ranska on maailman toiseksi suurin viinintuottajamaa, joten valinnanvaraa on ollut runsaasti. Menu on saanut inspiraatiota Ranskan hienostuneista klassikoista, rustiikkisesta maalaisruuasta ja herkullisista leivonnaisista.

Osuuskauppa PeeÄssän toimitusjohtaja Mikko Junttila ja toimialajohtaja Aleksi Vuorinne kertovat Kuopio Wine Festivalin merkityksestä:

– Osuuskauppa PeeÄssä on järjestänyt Kuopio Wine Festivalin vuodesta 2001 lähtien. Tapahtuma on vuosien saatossa kasvanut Suomen suurimmaksi viini- ja ruokafestivaaliksi, joka kerää joka kesä noin 35 000 huippuruoan, viinin ja musiikin ystävää Kuopion matkustajasatamaan. Ennen kaikkea viinijuhlat on myös erottamaton osa Kuopion ja Pohjois-Savon kesää.

Kuopio Wine Festival 2022

Makumatkaa täydentävät maamme tähtiartistit, aina pidempiaikaisista suosikeista uudempiin hitteihin. Kahdeksan päivän aikana lavalle nousee lähes 20 kotimaista artistia. Joukkoon mahtuu muun muassa keikkatauolta palaava Jenni Vartiainen, suomalaisten ikisuosikki Kaija Koo, vauhdikasta menoa tarjoileva Haloo Helsinki! sekä parin viime vuoden aikana supersuosioon noussut KUUMAA.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Majoitus

Artikkelit

Kävelykierros kauniissa Kuopiossa

Esittelyssä

Tapahtumat