Muumi-jääluola, Moomin Ice Cave, Vesileppis

Muumi-jääluolasta ympärivuotinen

  Venla Mutanen • 15.12.2023

Jääluola ja Winterpark ympärivuotisiksi matkailukohteiksi

Muumi-jääveistosnäyttelyn viides kausi käynnistyy perinteisesti tapaninpäivänä. Leppävirralla Sport & Spa Hotel Vesileppiksen luolastossa toimiva Muumi-jääluola muuntuu samalla ympärivuotiseksi, sillä nyt avattava näyttely sulkeutuu seuraavan kerran vasta vuoden 2024 joulukuussa. Myös aktiviteettialue Vesileppis Winterpark on kasvanut entisestään.

Muumi-jääveistosnäyttely jatkaa viidakkoteemalla

Jääluolan aukiolo päätettiin muuttaa ympärivuotiseksi vilkkaan kysynnän vuoksi. Kesäkauden viidakkoteema jatkuu jääveistosnäyttelyssä entistä laajempana. Vaikka teeman sisään mahtuu eri Muumi-tarinoista otettuja kohtauksia, yhdistää viidakko kaikkia pariakymmentä veistoskokonaisuutta.

”Veistosnäyttelyssä lähdimme laajentamaan kesäkauden viidakkoteemaa sen näyttävyyden ja veistoksellisen haastavuuden takia. Ice Magic Oy:n Anssi Kuosan vetämä kansainvälinen veistäjätiimi otti teemamme ilolla vastaan juuri tästä syystä”, kertoo Leppäkerttu Oy:n toimitusjohtaja Esa Salmiheimo.

Winterpark-aktiviteettialue jatkaa kasvuaan laajenemalla areenan toisen pään tunneliin, jonne toteutetaan 80 metriä pitkä jääliukumäki. Kyseessä on Euroopan pisin sisätiloissa sijaitseva jääliukumäki. Snowtube-mäki siirretään jääliukumäen alta toiselle puolelle areenaa.

Muumi-jääluolan rakentaminen 2023
Muumi-jääluolan rakentamista vuonna 2023.

Vesileppiksen luolastossa toimiva Muumi-jääluola sijaitsee Leppävirralla reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta etelään.

Saatat olla kiinnostunut

Yritykset

Muumi Ice Cave

Yritykset

Sport & Spa Hotel Vesileppis

Esittelyssä

Näe ja koe