ANTI-festivaali, konepajahalli

ANTI-festivaali alkaa luoda toimintaa Kuopion Konepajalle

  Venla Mutanen • 12.02.2024

ANTI-festivaali alkaa luoda toimintaa Kuopion Konepajalle

Nykytaidefestivaali ANTI – Contemporary Art Festival on solminut toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen Männistössä sijaitsevasta Kuopion Konepajan konepajahallista sekä sisäpihasta. Tila on tarkoitus ottaa taide- ja kulttuuritoimintaan kevään 2024 aikana.

Kulttuuritoiminta käyntiin tämän vuoden aikana

Käyttäjälähtöinen kulttuuritoiminta herätellään henkiin yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. VR:n vanhan konepajahallin lisäksi myös sen sisäpihalle suunnitellaan toimintaa. ANTI-festivaali on järjestänyt tapahtumia Konepajan tiloissa aiemminkin, mutta tänä keväänä halli pihoineen valmistellaan ympärivuotista kulttuuritoimintaa varten.

ANTI-festivaalin tekemä vuokrasopimus ja sen myötä konepajahallin ottaminen taide- ja kulttuurikäyttöön on osa ANTI-festivaalin ja 13 muun eurooppalaisen toimijan Luova Eurooppa -hanketta. Future DiverCities -nimeä kantava hanke pureutuu kaupunkien tyhjillään olevien tilojen mahdollisuuksiin sekä innostaa kaupunkien asukkaita kaupunkikulttuurin kehittämiseen omilla asuinalueillaan. Mukana olevat kaupungit ovat Berliini, Zagreb, Split, Liepāja, Marseille, Firenze, Timişoara, Ateena sekä Kuopio.

Kuva: Akseli Muraja

ANTI-festivaali järjestää tiedotustilaisuuden ja Kuopion paikallisraadin suunnitteluiltapäivän konepajalla 4. maaliskuuta klo 16 alkaen. Tiedotustilaisuudessa pääsee tutustumaan tiloihin sekä kuulemaan lisää niihin kohdistuvista suunnitelmista. Paikallisraadin suunnitteluiltapäivässä suunnitellaan konepajan tulevaa toimintaa ja käytäntöjä. Kuopion paikallisraati toimintoineen on osa Euroopan komission Luova Eurooppa -ohjelman tukemaa Future DiverCities 2 -hanketta, jonka ensimmäinen kokoontuminen on järjestetty vuoden 2022 ANTI-festivaalilla.

Artikkelin pääkuva: Akseli Muraja

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri

Esittelyssä

Kulttuuri ja käyntikohteet

Artikkelit

Top 5 vinkit kulttuurinnälkäisille Kuopiossa