Maastopyöräily

Kuntoilua, taitohaasteita, kauniita maisemia ja vauhdin hurmaa –
Järvi-Suomen pääkaupungissa riittää reittejä tutkittavaksi.

Maastopyöräilyreitit ja maisemat vailla vertaa

Savon vaihtelevat maastot sopivat täydellisesti kaikentasoisille pyöräilyn harrastajille sekä kesällä että talvella. Haastavimmat maastopyöräilyreitit ja alamäkiradat vetävät aktiiviharrastajia kestävyystestiin ja leppoisimmilla etapeilla on mukavaa nautiskella kiireettä kauniista maisemista puhtaan luonnon keskellä.

Alueen ohjelmapalveluyrityksiltä voi tilata erilaisia lajin alkeisiin, tekniikkaan tai leppoisaan retkeilyyn sopivia ohjattuja retkiä ja kursseja, jotka kaikki soveltuvat niin pienille kuin suurille ryhmille.

Maastopyöräilijän unelmakohde on Tahko, jossa lajin harrastajia hemmotellaan hyvin merkityllä ja monipuolisella reitistöllä sekä huippulaadukkaalla vuokrauskalustolla. Enimmillään 200 metrin korkeuserot ja monipuolisesti haastavat reitit sopivat myös tavoitteelliseen harjoitteluun. Kesän suosituimpia ulkoilu- ja mtb -reittejä Tahkolla ovat noin 20km mittainen Rahasmäen kierros, noin 14km mittainen Tahkomäen kierros sekä rinnealueen alamäkiradat. Tahkon talvipyöräilyreitillä matka taittuu mukavimmin leveärenkaisilla eFatbike -pyörillä. Tahkolla järjestetään vuosittain myös Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma, Tahko MTB.

Maastopyöräilijä Pohjois-Savossa

Maastopyöräily Kuopiossa

Maastopyöräily Kuopiossa

Kuopiossa maastopyöräilijät voivat hyödyntää kaupungin mittavaa polku- ja ulkoiluverkostoa sekä lumettomaan aikaan myös latupohjia. Kuopion ensimmäinen virallinen maastopyöräilyreitti on merkitty Puijolle ja se sopii erinomaisesti myös talvipyöräilyyn! Puijon maastopyöräilyreitti kulkee upeissa maisemissa koko Puijon selänteen halki ja hieman reittivalinnasta riippuen taukopaikaksi voi valita joko Puijon tornin tai Puijonsarven upean laavun.  Noin 10km mittaiselle reitille pääsee parhaiten Puijon pesäpallostadionilta, Puijon tornilta tai Puijonsarvesta.

Tahko – pyöräilijän paratiisi

Tahko on pyöräilijöiden monipuolinen huvipuisto. Kesä, talvi, lumi, muta – pyöräily on hauskaa, kun baanat on kunnossa ja asenne kohdillaan! Pyöräily on paitsi yksi Tahkon suosituimmista lajeista, myös hyvä tapa liikkua ja tutustua alueeseen.

Maastopyöräily

Lumoudu lähialueista

Lumettoman ajan maastopyöräilyyn soveltuvia reittejä löytyy myös muun muassa Iisalmesta, sekä Itä-Sonkajärven ja Rautavaaran välisistä vaihtelevista maastoista, Volokinpolulta

Jokamiehenoikeudella luonnossa saa liikkua pyöräillen siellä missä kävellenkin, joskin luonnonsuojelualueilla ja kansallispuistoissa pyöräilyä voidaan rajoittaa. Tuntemattomilla seuduilla on kuitenkin usein miellyttävintä liikkua sekä luontoon että karttoihin merkityillä reiteillä, joiden varrella on usein myös taukopaikkoja sekä muita hyödyllisiä palveluita.