Moottorikelkkailu

Yli 1000 kilometriä lumoavaa luontoa ja vauhdin hurmaa.

Kuopion ja Tahkon kelkkareitit

Moottorikelkkailu on monelle yksi talven suosikkiharrastuksista ja upeita reittejä alueella totisesti riittää. Kuopion ja Tahkon sekä ympäröivän Pohjois-Savon kelkkareitit ovat laajuudeltaan lähes 1100 kilometriä ja levähdyspaikkoja löytyy sopivin välein niin taukojen pitoon kuin yöpymiseenkin.

Alueen matkailukohteista kelkkailijoiden suosiossa on erityisesti Tahko, jossa kelkkakansaa hemmotellaan paitsi huippukuntoisilla reiteillä, myös laadukkailla majoitus- ja ravintolapalveluilla. Tahkon kelkkareitit tarjovat sopivia vaihtoehtoja safaria suunnitteleville vasta-alkajille sekä mielenkiintoisia, teknisempiä reittejä kokeneemmille kuskeille. Tahkon 113 kilometrin mittaisen paikallisreitistön lisäksi reittejä lähtee muun muassa Rautavaaran, Sonkajärven, Sotkamon, Varpaisjärven, Nilsiän ja Kuopion suuntaan, josta edelleen mm. Leppävirran, Tervon, Pielaveden, Lapinlahden, Kaavin ja Suonenjoen palveluiden pariin.

Moottorikelkkailu Tahkolla

Ohjatut safarit ja kelkan vuokraus

Omatoimisen kelkkailun lisäksi talviset reitit ja taukopaikat houkuttavat myös yritysryhmiä, kaveriporukoita ja kansainvälisiä vieraita.

Oppaan johdolla lajia on helppo kokeilla ja hintaan sisältyy asianmukaisten varusteiden, turvallisuusohjeiden sekä oppaan palveluiden lisäksi yleensä myös mieleenpainuva pysähdys nuotiolla tai kodalla. Ohjatut safarit suunnitellaan aina kestoltaan ja vaikeusasteeltaan koko porukalle sopivaksi ja tunnelmaankin voi vaikuttaa valitsemalla reissun ajankohdan joko päivänvalon tai pimeän hetkelle. Erilaisia paketteja on tarjolla parin tunnin paketeista useamman päivän reissuihin yöpymisten kera ja niihin on mahdollista yhdistää muita aktiviteetteja.

Moottorikelkkasafarille osallistumiseen ei vaadita aiempaa kokemusta, mutta vähintään T-luokan ajokortti kuljettajalla tulee olla. Kyydissä voi kuljettajan lisäksi olla yksi matkustaja.

Moottorikelkan vuokraus on erinomainen vaihtoehto, jos kokemusta jo on, mutta omaa kelkkaa ei. Joskus voi olla myös kätevämpää vuokrata kelkka paikan päältä kuin kuljettaa sitä mukanaan. Parin tunnin vuokrauksiin sopii esimerkiksi noin 20 km mittainen, koko Tahkon alueen kiertävä reitti, josta tekee helposti piston vaikkapa huipulla sijaitseviin rinneravintoloihin.