Teatterit

Värikästä viihdettä läpi vuoden.

Teatterit Kuopiossa

Kuopio ja koko Järvi-Suomi on maan kärkeä mahtavan tapahtumatarjontansa puolesta ja tasokas teatteriviihde yksi alueemme helmistä.

Alueen tunnetuin teatteri on Kuopion kaupunginteatteri, jossa nähdään vuosittain noin 300 korkeatasoista esitystä. Syyskuun alusta toukokuun loppuun kestävän kauden ohjelmistoon mahtuu niin musikaaleja, draamaa, huumoria, farsseja, lastennäytöksiä kuin huippuvierailujakin. Viihdettä ja suuria tunteita tarjoillaan siis hyvin monipuolisesti – kahdella eri näyttämöllä – syys- ja kevätkauden ohjelmistoilla. Majoituksen sisältävät teatteripaketit, vivahteikkaat ruokaravintolat sekä muut aktiviteetit ja shoppailumahdollisuudet täydentävät kulttuurinnälkäisten loman Kuopiossa.

Vähintäänkin vilkasta on myös Järvi-Suomen kesäteatterielämä. Alueella on kymmeniä harrastus- ja ammattilaisvoimin pyörivää kesäteatteria, jotka heräävät loistoonsa toinen toistaan värikkäämmillä näytelmillä. Vaihtoehtoja löytyy sekä kivenheiton päässä Kuopion keskustasta, kuin myös lähiseutujen idyllisissä miljöissä.

Kiinteiden esityspaikkojen lisäksi erilaisia pienempiä vierailuja nähdään muun muassa alueen ravintoloissa ja tapahtumien yhteydessä, PopUp- tai Show & Dinner -hengessä.