Tahkon retkeilyreitit

Tahkon retkeilyreitit

Viisi yhdisteltävää rengasreittiä Tahkovuoren vaihtelevissa maastoissa.

Tahkon retkeilyreitit

Sääskiniementie 560
73310
Tahkovuori

Sijainti kartalla

Tahkon retkeilyreitit
ja -reittikartat │ Kesä ja syksy

Tahkon viisi eripituista rengasreittiä kiemurtelee vaihtelevissa maastoissa, upeissa maisemissa. Kesäreittejä on myös helppo yhdistellä mieleisekseen, jolloin valittavaksi tulee lopulta toinen toistaan mielenkiintoisempia reittivaihtoehtoja. Matkaan kannattaa suunnata hyvillä jalkineilla, sillä alustaksi sattuu hyvin monenlaista materiaalia hiekkateistä kivisiin polkuihin sekä mäntymetsästä puisiin portaisiin ja pitkospuihin.

Tahkon retkeilyreitit ovat korkeuseroiltaan suuria, sillä kaikki reitit nousevat lähes 300 metriin merenpinnasta vähintään kerran. Kaikkein upein postikorttimaisema löytyy rinnealueen huipulta, josta koko niemeen rakentunut matkailualue avautuu maisemineen yhdellä silmäyksellä. Aamuinen auringonnousu huipulta käsin on jotain todella mieleenpainuvaa niin talvella kuin kesälläkin.

Huomioittehan, että suurin osa Tahkon kesäretkeilyreiteistä on talvella laskettelijoiden, hiihtäjien ja moottorikelkkailijoiden käytössä. Talviretkeilyyn sopivat reitit voit katsoa tästä.

Kaikilla Tahkon reittien varrella olevilla nuotiopaikoilla puut ovat valmiina. Useimpien laavujen ja kotien yhteydessä on myös ulkokäymälä. Tahko on roskaton retkeilykohde, joten roska-astioita taukopaikoilla ei ole.

Reittien virallinen lähtöpiste sijaitsee Tahkon sillan keskustan puoleisella rannalla olevassa infokodassa, osoitteessa Sääskiniementie 560, Tahkovuori, Kuopio. Auton voi jättää myös Tahkolaakson P-alueelle, jonka osoite on Tahkolaaksontie 1.

Minkä pituisia retkeilyreittejä Tahkolla on?

  • Huutavanholman kierros 4,6km
  • Tahkon Tähtikierros 6,3km
  • Kettukankaan kierros 5,5km
  • Tahkomäen kierros 14,1km
  • Rahasmäen kierros 20,1km

Yllämainittujen rengasreittien lisäksi tarjolla on lukematon määrä mahdollisuuksia yhdistellä reittejä mieleisekseen käyttämällä yhdyspolkuja, portaita, maisemahissiä ja metsäautoteitä.

Tahkon retkeilyreitit, Huutavanholman kierros

Saatat olla kiinnostunut

Paikat

Mäkiaution rotko

Paikat

Tahkon näköalatorni

Esittelyssä

Retkeily

Paikat

Tahkon portaat

Paikat

Tahkon talviretkeilyreitit

Esittelyssä

Rinneravintolat