Vanuvuoren luonnonsuojelualue Kuopio

Vanuvuoren luonnonsuojelualue

Vanuvuoren luonnonsuojelualue


70870
Kuopio

Sijainti kartalla

Vanuvuoren luonnonsuojelualue | Luontopolkuja ja näköalatorni

Kuopion Hiltulanlahdessa sijaitsevan Vanuvuoren laki on luonnonsuojelualuetta ja se koostuu kolmesta huipusta, Ukko-Vanu, Akka-Vanu ja Pikku-Vanu. Vanuvuori kohoaa yli 200 metrin korkeuteen meren pinnasta ja alueella kiertelee useampikin luontopolku, joita pitkin on mahdollista kiertää noin 4-5 kilometrin mittainen ympyräreitti.

Pysäköintialue ja lähtöpaikka sijaitsee osoitteessa Koirakaarre 70, 70870 Kuopio. Reitin alkupää kulkee vanhan hakkuualueen läpi, mutta luonnonsuojelualueelle saapuessa retkeilijää on vastassa tiheä metsikkö ja paikoittain erittäin jyrkät nousut sekä laskut.

Luontopolut on merkitty maanmittauslaitoksen karttapalveluun katkoviivoin. Palvelussa voit myös mitata polkujen etäisyyksiä ja matkoja.

Keväällä 2023 Ukko-Vanun huipulle on valmistunut 20 metriä korkea näköalatorni, josta on upeat maisemat useaan ilmansuuntaan. Tornille kulkee 2,7 kilometriä pitkä luontopolku. Luontopolulle Ukko-Vanun pohjoisrinteeseen on rakennettu portaat, jotka helpottavat näköalatornille kulkemista. Kesän 2023 aikana polun varteen on valmistunut väliaikainen nuotiopaikka ja vuonna 2024 luontopolun varteen on määrä rakentaa laavu, nuotiopaikka sekä wc.

Huomioithan, että luonnonsuojelualueella ei saa maastopyöräillä ja tulenteko on sallittua vain virallisilla nuotiopaikoilla. Luonnon kulumisen ehkäisemiseksi on toivottavaa, että retkeilijät pysyvät merkityillä poluilla.

Lähtöpaikka

  • Koirakaarre 70, 70870 Kuopio
    • Pysäköintialue autoille

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Luontonautiskelu

Esittelyssä

Retkeily

Esittelyssä

Nähtävyydet