Ladataan Tapahtumat

Carlo G: Pandoran lipas

18.7. klo 18:00 - 19:00

BarokkiKuopion Ensemble Aspiration konsertissa tutkitaan värikkään virtuoosista italialaista 1600-luvun musiikkia sisältävää kokoelmaa.

Mystisen kokoelmasta tekee se että tekijän nimi, Carlo G, on kirjoitettu vain käsikirjoituksen esilehdelle ja suttuinen tahra sen päällä varmistaa, että suuren osan kokoelman loisteliaasta musiikista säveltäneen Carlon henkilöllisyys jää meille ikuiseksi arvoitukseksi.

On erittäin harvinaista, että vielä nykyaikana löydetään 400 vuotta sitten unohduksiin jääneitä barokin ajan musiikkikokoelmia. Vielä harvinaisempaa on, että kokoelma on niin merkittävä kuin Carlo G. Poikkeuksellisen käsikirjoituksesta tekee se, että normaalisti improvisoituja koristelukuvioita on kirjoitettu auki nuotteihin. Lisäksi kokoelmassa on mainittu tietyt soittimet kuten viulu, viola da gamba, chitarrone (arkkiluuttu) ja lira da gamba (lirone), mikä on myös epätavallista ajankuvalle. Instrumenteille osoitetut kappaleet sisältävät myös laulutekstin, joten niiden kohdalla voidaan valita, esittääkö kappaleen viulisti vai laulaja. Tämä muuntautumiskykyinen esittämisen ihanne kertookin ajankuvalle tyypillisestä ihanteesta, laulun ja ihmisäänen jäljittelystä. Instrumenttien odotettiin kaikin tavoin jäljittelevän ihmisäänen taipuisuutta, ilmaisuvoimaa ja tekstin retoriikkaa.

Ensemble Aspiratio:
Anna Oramo, mezzosopraano
Aira Maria Lehtipuu, viulu
Heidi Peltoniemi, gamba
Eero Palviainen, luuttu
Jouko Laivuori, urut

Liput 10 €, osta täältä>>

Tapahtumakalenteriin

Tiedot

Päivämäärä:
18.7.
Aika:
18:00 - 19:00
Hinta:
10€
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
www.barokkikuopio.com

Järjestäjä

BarokkiKuopio
Sähköposti:
barokkikuopio@ensemblenylandia.info
Kotisivu:
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Kuopion Museo
Kauppakatu 23
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
(017) 182 603
Kotisivu:
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Suunnittele matkasi Icon pinboardReissuvihko Icon pinboard