Matkailukeskus-Rauhalahti

Rauhalahdessa kaikkien aikojen leirintämatkailuvuosi

  Marika Ranta-Pere • 09.11.2021

Kesä 2021 oli käyttöasteen ja liikevaihdon
osalta kaikkien aikojen paras

Matkailukeskus Rauhalahden asiakasmäärät ovat kasvaneet koronapandemiasta huolimatta jo kolmatta vuotta peräkkäin. Kesä 2021 oli mökkien ja matkailuajoneuvopaikkojen käyttöasteen sekä liikevaihdon osalta kaikkien aikojen paras. Erityisesti heinäkuun asiakasmäärät olivat erinomaiset. Pääsesongin aikana koko majoituskapasiteetti, 87 mökkiä ja 266 matkailuajoneuvopaikkaa, oli useina päivinä loppuunmyyty. Viime vuosina toteutetut investoinnit mökkeihin ja matkailuajoneuvopaikkoihin ovat olleet oikeanlaisia ja oikea-aikaisia. Lisäksi Rauhalahden eläinpuiston ja kesäteatterin kehittämiseen tehty työ ovat lisänneet alueen matkailullista vetovoimaa merkittävästi.

”Matkailuajoneuvoja oli useana kesäpäivänä tulossa Rauhalahteen kymmeniä enemmän kuin alueelle mahtui. Valitettavasti näitä asiakkaita jouduttiin käännyttämään pois alueen ollessa täysi.”, kommentoi Matkailukeskus Rauhalahden johtaja Sami Simonen.

Caravanmatkailuun olennaisesti liittyvä suunnitelmattomuus ja vapaa liikkuminen ei valitettavasti tältä osin aina onnistunut tänä kesänä kovan kysynnän vuoksi – majoituksen ennakkovaraaminen on tullut voimalla nyt myös leirintämatkailuun matkailuajoneuvopaikkojen varaamisen muodossa.”, Simonen jatkaa.

Loppuvuosikin vaikuttaa varsin hyvältä, erityisesti viikonlopuiksi on tehty runsaasti mökkivarauksia. Jouluksi on kuitenkin vielä muutamia mökkejä vapaana. Matkailuajoneuvoilla majoittuvat ovat löytäneet uudet talvikäyttöiset matkailuajoneuvopaikat ja palvelurakennuksen mainiosti ja ympärivuotinen toiminta on voimakkaassa kasvussa.

Paikallista yhteistyötä

Matkailukeskus Rauhalahti ja Kuopion Suunnistajat ovat tehneet yhteistyösopimuksen Kuopiossa vuonna 2025 järjestettäviin Suunnistuksen MM-kilpailuihin liittyvien harjoitusleirien ja kilpailujen majoituspalveluista. Yhteistyösopimus pitää sisällään MM-kilpailujen lisäksi mm. Suunnistuksen Euromeeting 2023 ja Maailman Cup 2024 -tapahtumat. Osallistujamaiden suunnistajat harjoittelevat lähivuosina lukuisia harjoitusjaksoja Kuopiossa ja lähialueella viipyen leireillä jopa viikkoja.

Syksy-Tahkolla-ja-Kuopiossa.jpg

Suunnittele matkasi

Suunnittele unohtumaton reissu itsellesi, perheellesi tai työporukalle!

Lue lisää

Saatat olla kiinnostunut

Yritykset

Matkailukeskus Rauhalahti

Esittelyssä

Mökit ja leirintäalueet

Esittelyssä

Näe ja koe