Marika Ranta-Pere • 01.03.2023

Kuopio on Vuoden Talvikaupunki 2023

Suomi on pullollaan hurmaavia kesäkaupunkeja, mutta Ylen Puoli Seitsemän -ohjelma päätti selvittää, mistä löytyy paras talvikaupunki. Leikkimielisen kilpailun finaalipaikkakunniksi valikoituivat Kuopio, Joensuu ja Kurikka, joista yleisö on äänestänyt voittajaksi Kuopion. Kuopio keräsi 39% annetuista äänistä.

Ja niinhän se on. On vain yksi napa, jonka ympärillä kaikki pyörii, ja se on Kuopion tori eli Mualiman napa. Kuopiossa kaikki talvinen hauskuus on vain kalakukon pyrähdyksen päässä ja saavutettavissa nopeasti kulkupelistä riippumatta.

talvikaupunki

4 syytä rakastua talviseen Kuopioon

 1. Luistelu
  Kuopion talviaktiviteeteista suosituin lienee luonnonjäällä luistelu, johon Kallaveden jäälle vuosittain jäädytettävä, maksuton Finland Ice Marathon -rata tarjoaa ainutlaatuiset olosuhteet. Torilta matkaa satamaan luistelemaan on vain 10 minuutin kävelymatkan verran. Kätevää!
Luistelua Kallaveden jääradalla
Luistelua Kallaveden jääradalla <3
 1. Puijo
  Maastohiihdon, mäenlaskun, talvipyöräilyn ja -retkeilyn ystäviä hemmotellaan Puijolla, jossa kaikenikäiset ja -tasoiset ulkoilijat soljuvat sujuvasti kukin oman suosikkilajinsa parissa vain parin kilometrin päässä Mualiman navalta. Ja kuten talvikaupungissa kuuluukin, Puijolle pääsee näppärästi ja ilmaiseksi myös tuolihissin kyydissä! 
Puijon tuolihissi
Puijon tuolihissi pyörii hiihtolomaviikoilla sekä pääsiäisenä.
 1. Avanto & Sauna
  Järvi-Suomen pääkaupungissa ei malteta pysyä poissa järvestä talvellakaan. Tiesitkö, että Väinölänniemellä, aivan keskustan kainalossa, uidaan palmupuiden alla kesät talvet? Kuopiosta ja lähiseuduilta löytyy useita talviuintipaikkoja ja avantoja, listasimme talviuintipaikat, joissa hyiseen järveen pääsee pulahtamaan myös ilman jäsenyyksiä. 
Avantouinti virkistää mieltä ja kehoa!
Avantouinti virkistää mieltä ja kehoa!
 1. Tahko
  Monipuolinen Tahko sijaitsee vain kolmen vartin päässä Kuopion keskustan sykkeestä. Huippuluokan laskettelurinteet, talven suosikkiaktiviteetit, värikkäät tapahtumat ja monipuoliset palvelut hurmaavat kerta toisensa jälkeen. 
Tahko rinnealue jakautuu kahteen ilmansuuntaan, joten Tahkolta löytää aurinkoisen laskun aina kun paistaa!
Tahko rinnealue jakautuu kahteen ilmansuuntaan, joten Tahkolta löytää aurinkoisen laskun aina kun paistaa!

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Näe ja koe

Esittelyssä

Luontonautiskelu

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri