Avantouinti

Virkisty hileisen veden ja kuuman saunan syleilyssä.

Virkistystä avannosta

Kuopiosta ja lähiseuduilta löytyy useita talviuintipaikkoja ja avantoja – eikä ihme, onhan laji viime vuosina saavuttanut valtavan suuren suosion. Lajin innokkaiden harrastajien ansiosta Kuopionkin alueelle on perustettu talviuintiseuroja, joiden jäseniksi halukkaita on jonoksi asti.

Kaikille avoimia avantoja ja talviuintipaikkoja on Kuopiossa kolmessa paikassa; Kuopion Saanassa, Rauhalahden Jätkänkämpällä sekä Väinölänniemellä. Saanan talviuintikausi kestää marraskuulta toukokuun loppuun saakka ja avantoon sekä saunomaan pääsee joko kausimaksulla tai kertamaksulla. Avantouimareiden tilat ovat käytettävissä maanantaista lauantaihin klo 6-21 ja sunnuntaisin klo 6-18. Kylpylän aukioloaikoina käytössä on myös savusauna.

Rauhalahden Jätkänkämpällä järjestetään tiistaisin kaikille avoimia perinne- ja savusaunailtoja. Jätkänkämpän suuren savusaunan lauteille mahtuu kerralla jopa 60 saunojaa. Savusaunan lempeiden löylyjen jälkeen voi virkistäytyä Kallavedessä ja halutessaan jatkaa iltaa vielä Jätkänkämpän perinteiselle kämppäillalliselle livemusiikin kera.

Väinölänniemellä talviuintia pääsee kokeilemaan vierailijarannekkeella aina tiistaisin ja perjantaisin klo 16-21. Rannekkeen voi ostaa 10 euron käteismaksulla Kuopion Sataman Salesta. Väinölänniemen talviuintipaikkaa ylläpitää Kuopion Talviuimarit ry, jonka jäsenillä on käytössään laajemmat uinti- ja saunomismahdollisuudet. Yhdistyksen jäsenmäärä on tällä hetkellä täynnä. Kuopion Talviuimarit ry:n toinen talviuintipaikka sijaitsee Sorsasalossa, mutta suuren suosionsa vuoksi se on avoinna vain jäsenille.

Avantouintipaikat ja avannot Kuopiossa ja lähiseuduilla. Ice swimming
Avantouinti Kuopio, Väinölänniemi

Lähiseudun avantouintipaikat

Kuopion naapurista Siilinjärveltä löytyy kaksi talviuintipaikkaa. Siilinlahden rannalla sijaitsee Avantosauna Lauteet, jonne kaikki ovat tervetulleita löylyttelemään. Saunomaan ja avantouimaan pääsee kertalipulla tai kausijäsenyydellä. Lisäksi Vuorelan Kylpylähotelli Kunnonpaikassa avantouinnista voi nauttia yleisten savusaunailtojen aikana maanantaisin ja lauantaisin.

Nilsiässä sijaitseva Kankaisten talviuintipaikka on Kuopion kaupungin ylläpitämä. Avantoon pääsee pulahtamaan maksutta ja kaupungin asiakaspalvelupisteestä, joka sijaitsee Nilsiän kirjastossa, voi halutessaan noutaa pukuhuoneen kulkulätkän panttia vastaan. Talviuintipaikalla ei ole saunomismahdollisuutta.

Tänne tarvitset jäsenyyden

Koska avantouinti on suositumpaa kuin koskaan, löytyy alueelta talviuintiseuroja, jotka ovat jo täynnä innokkaita lajin harrastajia.

Kuopion Petosella sijaitseva avantouintikeskus on Petosen Talviuimarit ry:n ylläpitämä. Kirveslahden uimarannalla sijaitseva avanto laitureineen ja saunoineen on ainoastaan jäsenten käytettävissä. Tällä hetkellä jäsenmäärä on täynnä, eikä uusia jäseniä tai vierailijoita ole mahdollista ottaa.